donderdag 3 november 2011

Het browserspel Battlefield Heroes

Battlefield Heroes is een gratis browserspel dat je gratis kan spelen op de officiële website van het spel namelijk http://www.battlefieldheroes.com . In het spel ben je een held en kom je in allerlei oorlogssituaties terecht. Je bent ofwel lid van het “Royal” leger ofwel lid van het “National” leger. Beide zijn een karikatuur van de Britse en Duitse strijdkrachten tijdens wereldoorlog 2. Beide strijdkrachten zijn aan elkaar gewaagd maar er zijn wel duidelijke visuele verschillen.
In het spel is er een klassement en je probeert natuurlijk om zo hoog mogelijk in het klassement te geraken. Naast het klassement zijn er “Hero points” en “Valor points” te verdienen. “Hero points” kan je gebruiken om je technieken te verbeteren. “Valor points” kan je gebruiken om items te kopen.

Desondanks dat het spel zelf gratis is er wel een virtuele valuta in het spel de zogenaamde “Battlefunds”. Met “Battlefunds” kan je je spelervaring verhogen door

  • betere en krachtigere wapens te gebruiken
  • sneller naar een hoger level gaan en aldus betere vaardigheden te gebruiken
  • speciale kleding en outfits te gebruiken
  • speciale items te gebruiken zoals moersleutels en verbandgaas
  • speciale “emotes” te gebruiken

“Battlefunds” kan je kopen of verdienen door enquêtes in te vullen. Om een idee te hebben 700 “Battlefunds” kosten ongeveer 4,99 euro.

We vroegen aan een 8 jarige waarom hij dit spel zo leuk vindt en dit was zijn antwoord.

“Ik vind Battlefield Heroes zo leuk omdat je je held kan versterken en andere spelers kan verslaan. Verder vind ik het leuk dat je verschillende wapens kan gebruiken. Ook is het kei cool dat je met een vliegtuig kan vliegen. Ook de tank in het spel is kei gaaf om te besturen. Verder is het een uitdaging om zo hoog mogelijk in het klassement te staan”

De systeemvereisten voor het spel zijn niet zo hoog. Elke moderne PC is in principe in staat om het spel vlot te kunnen spelen. Let wel op dat je videokaart Pixel shader 2.0 ondersteunt.Battlefield Heroes is niet zoals het spel Battlefield dat meer realisme nastreeft. Als je op zoek bent naar een super realistisch oorlogsspel dan ben je op het verkeerde adres. Battlefield Heroes is een “cartoon” achtig spel met een hoop humor. De combinatie van de humor en actie maakt dit spel juist zo leuk om te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen