maandag 14 januari 2013

Een grappige muis maken

Met wat zacht isolatieschuim kan je een leuk muisje maken. We leggen stap voor stap uit hoe je zo een muisje kan maken. Eerst en vooral zoek je een vierkant stukje zacht isolatie schuim. Groot hoeft het niet te zijn. Een stukje van 5 cm op 5 cm is voldoende groot. Snij van dit stuk 2 kleine stukjes van ongeveer 1 à 2 cm. Dit gaan we gebruiken voor de oren. Hieronder zie je zo een stuk zacht isolatieschuim. Als het isolatieschuim wit is gebruik je een zwarte stift om het wat grijstinten te geven. Maak met de schaar 2 sneden op de diagonaal. Zie de foto.
een stukje wit isolatie schuim
zacht isolatie schuim
grijs gemaakt + ingesneden
grijs maken + insnijden
Neem nu de 2 tegenovergestelde hoeken met de vingers vast en plooi ze dicht. Met een nietjesmachine niet je de zijden mooi aan elkaar. Steek nu in de 2 sneden die we voordien maakten 2 kleinere stukjes isolatie schuim. Dit zijn de oren.
hoe je het moet dicht plooien
dicht plooien

de muis met oortjes en staart
oortjes in gaatjes steken
Om het geheel af te werken niet je nu nog een staart achteraan aan de muis. Wij namen hiervoor een rode draad met ijzer in. Die kan je plooien in elke stand. Kleef nu nog 2 oogjes op de muis en hij is klaar. Is het muisje niet schattig?
grappig muisje zijaanzicht
grappig muisje zijaanzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten