zondag 11 september 2011

Het spel "Wie is het ?" van MB

MB is gekend voor zijn spellen voor jong en oud. Het spel "Wie ben ik?" is een klassiek spel waarbij je de verborgen persoon moet raden van je tegenspeler. In het begin van het spel trekt iedere speler een kaartje met daarop een persoon. Het is de bedoeling dat de tegenspeler door het stellen van vragen probeert te weten te komen wie die persoon juist is.
Wie is het ? : het spel
Wie is het : de opstelling

Iedere speler begint het spel met een spelbord voor zich. Alle klepjes zijn in het begin van het spel omhoog. Het kaartje dat jij getrokken hebt plaats je vooraan in het spelbord. Zorg ervoor dat de tegenspeler niet kan zien wie er op het kaartje staat. Iedere speler mag nu om beurt een vraag stellen. Zo kan je aan de tegenspeler bijvoorbeeld vragen of de verborgen persoon een jongen of een meisje is. Als hij dan bijvoorbeeld zegt dat het een jongen is dan kan je alle klepjes met daarop de afbeelding van een vrouw of meisje naar beneden klappen.

In de plaats van een vraag te stellen mag je ook een gok wagen en de naam zeggen van de persoon die je denkt dat je tegenspeler verborgen houd. Je wint het spel als je raad wie de verborgen persoon van je tegenspeler is.

Tip : de persoon die op jouw kaartje vooraan staat kan je onmiddellijk neerklappen, alle personen zitten maar 1 maal in het pak hierdoor is het dus onmogelijk dat je tegenspeler dezelfde verborgen persoon heeft als jouw.

Hieronder zie een partij tussen 2 spelers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten