dinsdag 1 november 2011

De Air Hogs Zero Gravity Laser

Een auto die op de muur of het plafond rijdt. Dat kan niet zeg je? Wel de Air Hogs Zero Gravity Laser kan dit wel! De auto zuigt zich door middel van een ventilator vast op elk glad oppervlakte. De controller heeft een lightstraal die je kan richten op het oppervlakte naast de wagen. De wagen heeft ingebouwde sensoren en gaat steeds in de richting van de lichtstraal rijden. Hierdoor is het gemakkelijk om de Air Hogs Zero Gravity Laser te besturen. De auto heeft een schakelaar waarmee je selecteert of je op de vloer of op de muur/plafond wenst te rijden. Als de auto op de vloer rijdt wordt de afzuiging niet gebruikt om de batterij te sparen.

Air Hogs Zero Gravity verpakking
Air Hogs Zero Gravity inhoud
De Air Hogs Zero Gravity auto kan je opladen door hem te verbinden met de controller. In de controller zitten 6 AA batterijen. Voor het laden zet je de schakelaar op de auto en de controller op “off” daarna sluit je de kabel aan op de auto en zet je de schakelaar op de controller op “charge”. Het laden duurt tussen de 30 en 50 minuten. De handige lichtjes op de controller geven aan of de auto opgeladen is. In dat geval gaan het groen en rood lichtje tegelijkertijd aan en uit. Als het groen lichtje flikkert met het rood lampje uit dan bekent dit dat de batterijen leeg zijn. Beide lichtjes die afwisselend aan en uit gaan betekent een fout. In dit geval verwijder je best de batterijen en controleer je of je ze wel juist geplaatst hebt in de controller.

De Air Hogs Zero Gravity Laser rijdt enkel op gladde oppervlakten. Elke oneffenheid is te mijden omdat hij dan naar beneden kan vallen. Ga dus nooit onder de wagen staan! Onderaan de wagen zijn er 2 flappen die gebruikt worden om zicht vast te zuigen. Deze flappen moeten steeds 45° naar buiten gericht staan. De lichtstraal moet je op een maximum afstand van 33 cm naast de wagen richten anders kan het zijn dat de wagen niet reageert. Best is van ongeveer op 2 meter afstand te staan van het oppervlakte waarop je rijdt. Als het groen lampje bovenaan de auto begint te flikkeren stop je best. Dit is een waarschuwing dat de batterijen bijna leeg zijn. Als je dan niet stopt loop je het risico dat de auto valt.

De Air Hogs Zero Gravity Laser is behoorlijk luidruchtig. Als er problemen zijn komt het erop aan van dit op een correcte manier op te lossen. Hieronder de typische problemen en oplossingen:
doorslippen van wielen .........wielen kuisen met vochtige doek
niet blijven kleven ...... controleer dat flappen onderaan 45 ° naar buiten staan en dat afzuiging proper is

De Air Hogs Zero Gravity Laser kan voor sommige kinderen leuk zijn om mee te spelen maar voor andere kan dit snel vervelen. Als je het sowieso niet leuk vindt om met afstand bestuurbare auto's te spelen dan is dit waarschijnlijk niets voor jouw. Maar als je liefhebber bent van dit genre van speelgoed dan is de Air Hogs Zero Gravity Laser vernieuwend en spectaculair om mee te spelen. Belangrijk bij dit soort speelgoed is van de handleiding goed door te nemen en de instructies letterlijk op te volgen. Al bij al een aanrader voor de liefhebbers van op afstand bestuurbaar speelgoed op voorwaarde dat je de handleiding keurig volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten