dinsdag 23 oktober 2012

Knutseltip : een paddestoel maken

Zin om nog eens te knutselen? Met een WC rolletje, een bierkaartje en wat papier kan je een mooie paddestoel maken. We leggen even stap voor stap uit hoe je zo een paddestoel kan maken.
Afbeelding van WC rolletje voor maken van paddestoel
WC rolletje
Afbeelding van bierkaartje voor maken van paddestoel
Bierkaartje
Zoek eerst een leeg WC rolletje. Het WC rolletje verf je wit. Als je geen witte verf hebt kan je ook wit printerpapier rond het rolletje kleven. Vervolgens neem je een schaar en knip je op regelmatige afstand boven en onderaan. Dit wordt de steel van de paddestoel.
Afbeelding toont hoe je de steel maakt
Steel van paddestoel
Afbeelding toont hoe je de hoed van de paddestoel maakt
Hoed van paddestoel

Neem vervolgens een stuk papier en verf het rood. Teken een cirkel op het papier en knip met de schaar één keer naar het midden. Neem de 2 uiteinde en schuif ze vervolgens over elkaar. Kleef of niet ze vervolgens aan elkaar. Dit wordt de hoed van de paddestoel.
Afbeelding toont hoe je het gras onder de paddestoel maakt
Gras onder paddestoel
Neem vervolgens een bierkaartje. Verf het bierkaartje wit of kleef er een wit stuk papier op. Vervolgens neem je een stuk papier ter grootte van het bierkaartje. Verf dit stuk papier groen. Met de schaar knip je op regelmatige afstand aan beide zijden van het papier. Knip op kleine afstanden van elkaar. Plooi de uiteindes die je geknipt hebt naar omhoog en kleef het groen blad in het midden op het bierkaartje. Dit is de grond en het gras waar de paddestoel komt op te staan.

Afbeelding van onze zelfgemaakte paddestoel
paddestoel
Nu moet je alles nog aan elkaar vast maken. Nieten of plakken. Nieten is het gemakkelijkst. Daarna duw je een van je vingers in witte verf en versier je de hoed van de paddestoel bovenaan. Hieronder zie je een afgewerkte paddestoel. Is hij niet mooi?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten