zaterdag 20 oktober 2012

Tip : ga naar een Sint-Maartensvuur

Als je op zoek bent naar een gezellige uitstap in November vergeet dan niet dat we op 11 november Sint-Martinus vieren. Op veel plaatsen kan je dan naar een Sint-Maarten feest gaan. Afhankelijk van de plaats waar het gevierd wordt worden er verschillende activiteiten georganiseerd.
Foto genomen Sinte-Mette vuur 2011
Sinte-Mette vuur
In Tielt-Winge wordt het alle jaren georganiseerd. Ze noemen het daar Sinte-Mette vuur. Tijdens de weken voor het evenement wordt er houtafval verzameld. Dit houtafval wordt dan tijdens het evenement verbrand en vormt een gigantisch kampvuur. De hitte die daarbij vrijkomt is immens. Je moet op meer dan 10 meter afstand gaan staan en dan moet je je nog voortdurend draaien om niet langs een kant te verbranden. :-) Voor de kinderen is er een wedstrijd. Diegene die de mooiste uitgeholde biet kan maken wint. Naast het Sint-Maarten vuur is er een gigantische tent waar lokale artiesten optreden en om de avond af te sluiten is er een groot vuurwerk.
Foto genomen tijdens Sint-Maarten vuurwerk 2011
Sint-Maarten vuurwerk
Tielt-Winge is niet de enige gemeente die een Sint-Maarten feest organiseert. In Zonhoven noemen ze het Sint-Maartensvuur Hololool. Daar beginnen ze het feest met een fakkeltocht. Vervolgens wordt het vuur aangestoken. Later op de avond is er het Stevarius vuuract en ook hier wordt de avond afgesloten met vuurwerk. Verschillende groepen zorgen voor de ambiance. Zo heb je Nerveus, the Vicious en Super Shake.

Misschien wordt er in jouw buurt ook een Sint-Maarten feest georganiseerd. Je kan dit gemakkelijk controleren door in Google te zoeken op de term Sint-Maarten of Sinte-Mette. Een echte aanrader. Zorg wel voor warme kleding want als je niet vlak bij het vuur kan staan kan het best wel koud zijn. Als het geregend heeft kan het soms echt een modderpoel worden rond het vuur. Laarzen zijn dan wel handig.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten