dinsdag 24 mei 2011

Zelf een beyblade arena maken met LEGO technic

Als je wat LEGO liggen hebt kan je zelf je eigen beyblade arena maken. Maak eerst een grote cirkel of een achthoek. Een grote cirkel maken met LEGO is niet makkelijk dus best dat je voor een achthoek of een vierkant gaat. Zorg dat de kanten hoog genoeg zijn zodat de beyblades niet te snel uit de arena vliegen. Als je voldoende blokjes hebt die bij LEGO gebruikt worden voor het maken van een dak kan je de kanten schuin laten oplopen. Dan heb je het voordeel dat de beyblades steeds terug naar het midden van de arena gaan.





Over de arena bouw je vervolgens een stevige brug. In het midden van deze brug monteer je een slinger met onderaan een wiel. Als je geen motors hebt om de slinger en het wiel aan te drijven zorg je ervoor dat de slinger bij de minste aanraking slingert. Zonder motor is het ook belangrijk dat het wiel kan draaien anders worden de beyblades te sterk afgeremd als ze het wiel raken.


Al je motors van LEGO hebt dan wordt het pas echt leuk. Met één motor zorg je ervoor dat je de slinger kan laten slingeren. Met een tweede motor laat je het wiel naar keuze in 2 richtingen draaien.

Als je het wiel laat draaien in de tegenovergestelde richting van de draairichting van de beyblade dan ontvangt de de beyblade bij contact met het wiel een “power up”. Vooral als hij bijna tot stilstand komt heeft dit groot effect. Als je het wiel in dezelfde richting laat draaien van de beyblade dan wordt de beyblade bij contact sterk vertraagt. Dit is een “power drain”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten