maandag 12 september 2011

Een gevechtsvliegtuig vouwen met papier

Iedereen heeft al wel eens een vliegtuig gevouwen met papier. Je kan dit op verschillende manieren. Sommige modellen zijn al wat moeilijker dan de andere. Hieronder zie je hoe we een gevechtsvliegtuig vouwen met papier.

Neem een blad printer papier en vouw dit dubbel en daarna weer open. Vouw nu de 2 hoeken naar binnen zoals op de onderstaande tekening. Vervolgens plooi je de zijdes opnieuw naar binnen.
Je hebt nu het onderstaande resultaat. Knip met een schaar op ongeveer 20 cm van de bovenkant 6 cm naar binnen en dit aan beide zijdes. Vouw daarna de zo verkregen hoek naar binnen. Zie hieronder het resultaat.
Nadat je deze 2 hoeken naar binnen gevouwd hebt mag je onderaan wat versiering knippen uit het vliegtuig. Zorg er wel voor dat je aan beide kant het zelfde uitknipt. Daarna plooi je het vliegtuig dubbel zoals je hieronder kan zien. In de volgende stap neem je het vliegtuig tussen 2 vingers en duw je de achterkant naar binnen en omhoog. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste maar het is een techniek die je door oefenen meer en meer zal beheersen.
Hieronder zie je wat het resultaat moet zijn. Nu kan je de vleugels naar beneden vouwen en dan is het geheel klaar. Eventueel kan je de vlieger kleuren dan ziet hij er prachtig uit.

Hieronder zie je een foto van het resultaat. Dit is een vliegtuig dat je zachtjes moet gooien met de punt licht naar omlaag gericht. Dan zweeft hij mooi zachtjes naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten