zondag 4 september 2011

Een vlooi maken om mee te spelen

Met een metalen balletje, een stukje zilverpapier, een stift en een leeg doosje lucifers kan je een vlooi maken om mee te spelen. Hieronder zie je een foto van het materiaal dat we gebruiken. Het moeilijkste om te vinden is het metalen balletje. Vind je geen metalen balletje vraag dan aan iemand die met motoren werkt of hij geen metalen balletje heeft voor jouw. Metalen balletjes worden gebruikt in kogellagers dus grote kans dat hij misschien al eens defecte kogellager heeft vervangen.

De stift moet een diameter hebben die minstens gelijk of groter is dan de diameter van het metalen balletje. Het metalen balletje mag niet te groot zijn en moet vrij kunnen rollen in het lucifer doosje.

In een eerste stap draai je het zilverpapier rond de stift. Daarna maak je het zo gemaakte buisje aan 1 kant dicht. Vervolgens schuif je het buisje van de stift. Stop nu het balletje in het buisje van zilverpapier. Maak nu voorzichtig de andere zijde dicht. Het hoeft niet perfect te zijn maar knijp het buisje vooral niet dicht.

Stop nu het buisje met daarin het metalen balletje in een leeg doosje lucifers. Nu begin je te schudden. In het begin voorzichtig daarna een beetje harder.

Haal nu voorzichtig de vlooi uit het doosje. Vooral opletten dat je de vlooi niet dicht knijpt. Voel je de rare bewegingen die de vlooi maakt? Voel je hoe wispelturig hij in alle richtingen hij beweegt? Leg hem in je hand en kantel je hand zodat je de bewegingen voelt. Nu weet je ook vanwaar de naam vlooi komt. Op de volgende YouTube videoclip zie je nog eens hoe je zo een vlooi maakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten