zondag 18 december 2011

Een vogelvoeder hangertje maken

Het is winter. Trekvogels hebben het land verlaten maar er zijn ook vogels die hier blijven. En die mogen we niet vergeten. Je kan ze helpen op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld een hangertje maken met voedsel.

Veel heb je niet nodig om zo een hangertje te maken. Met 2 stokjes en een stukje ijzerdraad van een omheining kom je al ver. Met een kniptang knip je de ijzerdraad op maat. De stokjes geef je felle kleuren. Vogels kunnen immers kleuren zien. In de natuur bijvoorbeeld hebben bloemen die vogels aantrekken vaak roodachtige kleuren. Span de draad nu rond de 2 stokjes en maak hem vast met behulp van krammetjes. Hieronder zie je het resultaat.

Leeg hangertje
Voedsel in lagen
Als je hangertje af is kan je het vullen met voedsel. Vul het hangertje bij voorkeur in verschillende lagen met verschillend soort voedsel. Wij kozen voor een laag met walnoten, een laag met stukken appel en tenslotte een laag met brood.
Als je hangertje gevuld is met voedsel maak je aan de bovenkant een draad om hem te kunnen hangen in een boom. Hang hem op een plaats die veilig is en buiten bereik van katten. Liefst ook in de nabijheid van struiken zodat vogeltjes beschutting kunnen zoeken als er een roofvogel in de buurt is. Nu is het enkel nog wachten op die eerste vogel en eenmaal ze weten dat er voedsel hangt komen ze zeker terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten