zondag 22 mei 2011

Spelen met bakugan.

Het strategiespel Bakugan werd ontwikkeld door Sega Toys en Spin Master. Het spel wordt gespeeld met 6 bakugans. Bakugans zijn kleine balletjes. In de kleine balletjes zitten wezens. De wezens komen uit de balletjes wanneer de balletjes op een metalen kaart terecht komen. Het spel wordt gespeeld met 2 spelers. Het spel kan gespeeld worden op een speelbord maar je kan het ook gewoon op tafel spelen.

Aan het begin van het spel heeft elke speler 3 bakugans, 3 poort kaarten en 3 bekwaamheid kaarten. De 3 poort kaarten hebben net zoals de 3 bekwaamheid kaarten elke een andere kleur. De poort kaarten zijn zwaarder dan de bekwaamheid kaarten. Enkel de poort kaarten kunnen een bakugan openen. Hieronder zie van boven naar beneden. Drie gesloten bakugans, 3 poort kaarten en 3 bekwaamheid kaarten

De spelers gaan ongeveer 75 cm uit elkaar zitten. De ruimte tussen de spelers wordt het veld genoemd. Alle nog gebruikte kaarten liggen omgekeerd naast elke speler zodat de tegenspeler de kaarten niet kan zien. In het begin van het spel legt elke speler een poort kaart omgekeerd in het midden van het veld. De jongste speler mag beginnen. Hij begint door te zeggen “bakugan brawl”. Deze speler mag ofwel een bakugan rollen naar de poort kaarten of een bekwaamheid kaart gebruiken. Dit mag enkel als het op de bekwaamheid kaart vermeld staat dat deze mag gebruikt worden voordat je rolt.

Als de speler rolt en de bakugan gaat niet open dan gaat deze bakugan naar zijn stapel gebruikte kaarten. Als de bakugan wel open gaat en er staat geen bakugan op die poort kaart dan is het aan de andere speler. Als je bakugan open gaat op een kaart waar reeds een bakugan van een tegenspeler staat dan volgt er een gevecht. Hierboor lees je de G-power van de bakugan af.
Draai hiervoor de poort kaart om en doe wat er op de kaart staat. Vervolgens lees je de G-power van elk bakugan af. Deze staat aan de binnenkant op elke bakugan. Daarna tel je daar de G-power bij die op de poort kaart staat in dezelfde kleur van je bakugan. De speler met de hoogste totale G-power wint. De poort kaart wordt bij de gebruikte kaarten gelegd. De bakugan die verloren heeft gaat naar de stapel gebruikte kaarten van de speler die verloren heeft.

Als de totale G-power van beide spelers tijdens een gevecht gelijk is dan is het gevecht gewonnen door de bakugan die als eerst op de poort kaart stond.

Het doel van het spel is de 3 poort kaarten van de tegenspeller te bemachtigen.

 Er bestaan allerlei accessoires voor bakugan. Zo bestaat er een lanceerder. (“Hand launcher”) Dit is een soort pistooltje voor het afschieten van je bakugan.
Bakugan is een spel voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De spelregels kunnen ingewikkeld zijn voor een 5 jarige maar je kan eventueel de spelregels vereenvoudigen. Al bij al tof speelgoed voor het jongere publiek.

Alle bakugans zijn te verkrijgen bij bol.
http://www.bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten