donderdag 19 mei 2011

Het spel simon, super simon en simon zegt

Het spel simon is uitgevonden door Ralph H. Baer en Howard J. Morrison. Het werd op de markt gebracht in 1978. Het spel is gebaseerd op het spel “simon zegt” dat reeds eeuwen lang gespeeld wordt. Bij het spel “simon zegt” begint een speler met een gebaar of woord. De volgende speler moet dit dan herhalen en voegt er vervolgens een woord of gebaar aan toe. De speler die het eerst mist en niet in staat is de volledige reeks te herhalen verliest het spel.

Het spel simon daarentegen wordt gespeeld op een toestel met 4 gekleurde druktoetsen. Er is ook een versie super simon deze heeft 6 druktoetsen. De druktoetsen hebben allemaal een verschillende kleur en maken ook een verschillend geluid als je erop drukt. De tonen zijn meestal harmonisch. Dit wil zeggen een veelvoud van een basis frequentie.


Als je het spel start gaat het toestel een druktoets oplichten en de bijhorende toon laten horen. Het is vervolgens aan de speler om dit te herhalen door op de juiste druktoets te drukken. Dit moet binnen een bepaalde tijd gedaan worden anders verlies je. Telkenmaal je correct de getoonde toetsen indrukt voegt het toestel een druktoets toe aan de getoonde serie. Als je dit niet kan herhalen verlies je.Je kan dit spel alleen of met verschillende personen spelen. Dit spel is geschikt voor bijna alle leeftijdsklassen. Van het moment dat een kind in staat is te herhalen wat getoond wordt kan het meespelen. Hieronder zie je hoe een speler probeert een zo groot mogelijke reeks te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten