woensdag 18 mei 2011

Wolfje wervelwind en de 3 biggetjes

Het spel wolfje wervelwind en de 3 biggetjes is gebaseerd op het sprookje van de 3 biggetjes. Net zoals in het sprookje willen de biggetjes gaan schuilen in hun zelfgebouwd huisje. Voor de bouw van dit huisje kunnen ze gebruik maken van stro, hout en steen.


Het spel kan gespeeld worden met 2 of 3 biggetjes. In het begin van het spel heeft elk biggetje een leeg frame voor het bouwen van zijn huisje. Naast het bord liggen de deuren, ramen en muren die hij nodig heeft om zijn huisje te bouwen. Iedere speler mag om de beurt met de dobbelsteen gooien. De speler komt hierdoor met zijn biggetje op een vakje van stro, hout of steen te staan. Afhankelijk hiervan mag hij een strooien, houten of stenen muur, raam of deur uitkiezen voor zijn huisje. Elk huisje moet gebouwd worden met 1 deur , 1 muur en 4 ramen. Als je na het gooien van de dobbelsteen op het vakje van de wolf komt te staan mag je de wolf draaien en laten blazen. Natuurlijk hoop je daarbij de reeds geplaatste stukken van je medespelers weg te blazen. De stukken van stro zijn het gemakkelijkst weg te blazen. Die van hout zijn al wat moeilijker en die van steen zijn bijna nooit weg te blazen.



Dit is een geslaagd spel van jumbo voor 4 jaar en ouder. Een gemiddeld spel duurt 15 min. Zeker voor de kleinsten onder ons is dit een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten