maandag 16 mei 2011

De Wii van Nintendo

De Wii is door Nintendo gelanceerd op het einde van 2006 en is de opvolger van de Nintendo GameCube. De verkoop van de GameCube was niet echt een succes maar met de Wii gaat Nintendo een heel andere kant uit. Het speciale aan de Wii is dat de spelletjes van op afstand gespeeld worden met een bewegings and positie gevoelige afstandsbediening. De zogenaamde “Wii remote”. De bewegingsdetector detecteert ook de versnelling waarmee je beweegt. De afstandbediening heeft ook een ingebouwde speaker. Een voorbeeld voor het gebruik van de ingebouwde speaker is een vertrekkende pijl. Die hoor je dan eerst vertrekken door de luidspreker van de afstandbediening en daarna hoor je hem aankomen op het doel uit de speakers van de TV. Voor sommige spelletjes wordt nog een 2 de controller op de afstandsbediening geklikt. Deze 2 controller wordt ook wel eens de “Nunchuk” genoemd en maak het mogelijk complexere spelletjes te spelen.

Nintendo verkoopt voor de Wii een heel gamma accessoires. Zo is er bijvoorbeeld het Wii balance board. Dit is een draadloze plank die je voor je console plaats. Als je op de plank gaat staan kan deze jouw gewicht en verplaatsing detecteren. Deze wordt veel gebruikt in de fitness spelletjes. Deze spelletjes zorgen ervoor dat je werkt aan je conditie terwijl je aan het spelen bent. Andere voorbeelden van accessoires zijn bijvoorbeeld een geweer, een tennisracket, een golfstick enz.

De Wii sluit je aan op je TV. Het toestel kan aangesloten worden met een audio video (A/V) snoer naar de AV-aansluitingen van de TV. Indien de TV geen AV-aansluitingen heeft is er een scart stekker (SNSP-015) voorzien. Ook bestaat er een HDMI-processor (VD-W3 Wii HDMI Upscaler Processor) indien je je Wii wil aansluiten met een hdmi kabel. De Wii ondersteunt wel geen HD het beeld wordt dus eigenlijk vergroot.


De Wii heeft 2 USB poorten die kunnen gebruikt worden voor het aansluiten van USB-apparaten zoals een Wii LAN-adapter. Dit kan handig zijn indien je geen draadloos internet hebt. Je mag enkel USB-apparaten aansluiten die ondersteund worden door Nintendo.

Op de Wii kan je alle spelletjes van de GameCube spelen. De console heeft daarvoor ook 4 aansluitingen voor GameCube controllers (DOL-003).

Grafisch is de Wii niet spectaculair maar het is wel voldoende voor het spelen zelf. De manier van spelen namelijk dat je zelf moet bewegen is revolutionair. Het is wel opletten aangezien het langdurig spelen krampen en spierpijn kan veroorzaken. Vandaar dat wordt aangeraden om regelmatig te pauzeren en zelfs te stoppen met spelen indien je krampen, stijfheid of tintelingen gewaar wordt.

Kinderen zijn gek van de Wii en zijn manier van spelen. Nintendo heeft met de Wii een echt succes product op de markt gebracht. Al bij al een dikke aanrader.

De Wii kan je kopen bij bol.
http://www.bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten