zaterdag 14 mei 2011

Waterpret met voertuigen op water

Buki France heeft een prachtige set van voertuigen op water. Met de bouwdoos voertuigen op water kan je 13 verschillende modellen bouwen. Vijf van de modellen worden gebouwd rond een motor op waterdruk. De acht andere modellen zijn gebaseerd op een waterstraal motor. Voor elke model is er een bouwhandleiding. De bouwdoos bevat een handboek van 40 pagina's in kleur.


Het werkingsprincipe is gebaseerd op het opslagen van water onder druk in een wateropslagtank. Met behulp van een handpomp word de energie opgewekt.

Dit soort speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het bouwen op zich is niet zo moeilijk maar toch kan je je kind best helpen. Vooral omdat bepaalde buisje op lengte moeten gesneden worden. Dit is zeer educatief speelgoed aangezien de kinderen met deze bouwdoos in contact komen met de principes van hydropneumatische energie.


Eenmaal je voertuig gebouwd is kan je er naar hartenlust me spelen. Na het pompen van het water in de opslagtank kan je het voertuig starten door middel van een hendel. Met de modellen die gebruik maken van de motor op waterdruk kan je binnen spelen. Met de andere modellen namelijk de modellen gebaseerd op de waterstraalmotor kan je buiten spelen of in een badkuip.

Buiten de in de bouwdoos voorziene modellen kan je natuurlijk ook proberen zelf een voertuig te maken. Omdat je dit samen met je kinderen kan doen geven we deze bouwdoos een dikke 10/10.Geen opmerkingen:

Een reactie posten