zaterdag 14 mei 2011

LogiLink oprolbare piano en drumstel

De oprolbare piano UA0104

Logilink heeft een oprolbare piano in zijn gamma. De piano is gemaakt in flexibele silicone. Omdat het van silicone is is het gemakkelijk op te vouwen of op te rollen. Een bijkomend voordeel is dat het water en stressbestendig is. Volledig uitgerold is het geheel ongeveer 1 meter breed. De piano heeft 61 toetsen. De voeding van de piano kan op 2 manieren. Ofwel met de bijgeleverde adapter of wel met 4 AA batterijen. (niet meegeleverd)
Eenmaal je alles aangesloten hebt kan je beginnen. De bediening is vrij simpel. Je kan vrij spelen of je kan een aantal demo liedjes beluisteren. De piano heeft een ingebouwde speaker van 500mW. Je hebt ook de mogelijk om je creaties op te nemen en opnieuw te beluisteren. Je kan je laten begeleiden door verschillende rhythm en de tonen zijn vrij in te stellen. De klank kwaliteit is goed maar zeker niet te vergelijken met een echte piano.

Als je voldoende geoefend hebt en een mooie creaties gemaakt hebt kan je deze overzetten naar de PC. Het toestel heeft de volgende aansluitingen.

1 usb aansluiting
1 midi aansluiting
1 audio aansluiting

Logilink levert bij de piano helaas geen software. Je kan natuurlijk op internet naar compatibele software zoeken. Of je kan je creaties met een audio kabel overbrengen naar de PC. Al bij al vinden we dit toch een serieuze tekortkoming.

Op het moment van dit schrijven kost deze piano ongeveer 69 euro.

Onze eindcoonclusie:
De oprolbaar piano van LogiLink is op geen enkele manier te vergelijken met een professioneel toestel. Hiervoor is de kwaliteit te laag. Dit is wel een interessant alternatief voor kinderen. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op dit silicone keyboard. Bovendien neemt het zoveel plaats niet in als een echte piano. Het ontbreken van enige software bij dit product kunnen we nog steeds niet begrijpen.Het oprolbar drumstel UA0103

Logilink heeft ook een oprolbaar drumstel in zijn gamma. Het drumstel is eveneens gemaakt van silicone. Zoals bij de piano is het dus water en stressbestendig. Volledig uitgerold is het ongeveer een 50 cm breed. Het drumstel heeft 6 kussens. Er is geen adapter nodig. Het drumstel is enkel bruikbaar met een PC en de voeding is via een USB kabel.


Alvorens je kan beginnen drummen moet je de bijgeleverde software installeren. De software is compatibel met Windows 2000, Windows XP, Vista en Windows 7. De installatie van de software gaat zeer eenvoudig en snel. Na het open van het programma (usb drum) kan je beginnen.

Je kan vrij drummen. Tonen, rhythm en tempo kan je vrij instellen. Ook is er een leer functie voorzien. Het tempo kan je instellen van 40 tot 208 “beats”. Het drumstel word geleverd met 2 drumsticks. De sticks gebruik je wel op een andere manier dan op een echt drumstel. Je moet met de drumsticks op de kussens duwen. Aantikken is niet altijd voldoende. Het opnemen van je creaties kan met de meegeleverde software. Spijtig dat bij de piano geen vergelijkbare software geleverd wordt.

Op het moment van dit schrijven kost dit Logilink drumstel ongeveer 49 euro.

Onze eindcoonclusie:
Dit is natuurlijk niet te vergelijken met een echt drumstel. Toch vinden we dit een 
interessant product. Zeker voor kinderen. De installatie verloopt uitermate gemakkelijk. De software vinden we goed en eenvoudig te gebruiken met toch voldoende mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten