donderdag 2 juni 2011

De Nintendo 3DS

De Nintendo 3DS is de opvolger van de Nintendo DS. De Nintendo 3DS verscheen in februari 2011 op de markt. De 3DS kan de illusie creëren dat een spel in 3 dimensies gespeeld wordt. Zoals steeds heeft Nintendo rekening gehouden met diegene die reeds een voorganger van de Nintendo 3DS hebben. Alle spelletjes van de voorgangers werken ook op de Nintendo 3DS. Ook de Nintendo DSi software is compatibel. Hieronder zie je de modellen die verschenen voor de Nintendo 3DS.


Nintendo DS (november 2004)

Nintendo DS Lite (maart 2006)
Nintendo DSi (november 2008)
Nintendo DSi XL (november 2008)

Nintendo 3DS (februari 2011)

De Nintendo 3DS heeft zoals zijn voorgangers 2 schermen. Het bovenste scherm is een 3,53 inch 3D scherm en heeft een resolutie van 800X240 pixels. Dit geeft eigenlijk een resolutie van 400X240 per oog aangezien het een stereoscopisch scherm is dat de illusie van 3D creëert. Het onderste scherm is een 3,02 inch touchscreen met een resolutie van 320X240.


De Nintendo 3DS heeft 3 camera's. Twee camera's aan de buitenzijde die het toelaten van 3D foto's te nemen en 1 camera aan de binnenzijde voor het nemen van 2D foto's en video's.

Hieronder zie je de specificaties van de Nintendo 3DS

scherm : 3,53” + 3,02”
processor : ARM processor
ram : 128MB FCRAM
opslag : 2GB NAND FLASH (uitbreidbaar via SD card slot)
wireless lan : ingebouwd 802.11b/g
microfoon : ingebouwd

Als we het toestel gebruiken valt het meteen op dat je het scherm op de juiste afstand moet houden. Als je van te dicht of te ver op het scherm kijkt neemt de beeldkwaliteit af. Ook als je onder een te schuine hoek kijkt wordt het beeld slechter. De levensduur van de batterij is goed maar niet zo goed als van de Nintendo DS Lite.

Het toestel heeft een ingebouwde gyroscoop en accelerometer. Dit is voor spelletjes die je beweging kunnen detecteren. Alhoewel dit een mooi extra is heeft dit ook nadelen aangezien de beeldkwaliteit varieert als je met het toestel begint te bewegen.

De ingebouwde speakers zijn opnieuw verbeterd. Dit is natuurlijk geen kwaliteit zoals van een stereo keten maar dat kan je ook niet verwachten van zo een klein toestel.

Je kan het geheugen van de Nintendo 3DS uitbreiden via het ingebouwde SD card slot. SD kaartjes zijn tegenwoordig zeer goedkoop. Dus voor een paar tientallen euro's kan je het geheugen fors uitbreiden.

De 3 camera's zijn een mooi extra zeker voor kinderen. De beeldkwaliteit is echter niet zo hoog. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand op vakantie enkel met dit toestel zijn foto's zou nemen. Daarvoor is de beeldkwaliteit te laag.

Als Nintendo erin slaagt van enkele top games uit te brengen kan dit best een mega succes worden. Er is ook nog werk om het software aanbod voor dit toestel op niveau te brengen. Als bij al een goed toestel al hopen we dat er snel enkele super games voor dit toestel op de markt gebracht worden.

De Nintendo 3DS is te koop bij bol.
http://www.bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten