zondag 3 juli 2011

Pokémon black and white

Iedereen kent Pokémon. Ash en zijn Pokémon pikachu die fantastische avonturen beleven. Tijdens deze avonturen zijn er voortdurend gevechten tussen Pokémon. Tijdens deze gevechten verliest team rocket keer op keer de strijd. Jaren nadat Nintendo de eerste spellen Pokémon Red, en Blue uitbracht zijn er nu de nieuwe spellen Pokémon Black en Pokémon White.


Pokémon Black
Pokémon White
Het idee achter het spel van Pokémon Black en Pokémon White is hetzelfde gebleven. Het is nog steeds de bedoeling van Pokémon te verzamelen, te trainen en er mee te vechten. Daar is natuurlijk niets mis mee. Het spel concept heeft in het verleden bewezen een succes te zijn. Nintendo heeft uitermate zijn best gedaan om vernieuwend te zijn. Er zijn 150 nieuwe Pokémon. Er zijn nu seizoenen dat wil zeggen dat de omgeving verandert naargelang het seizoen. Zo zal je sneeuw zien in de winter en de bladeren hebben een andere kleur naargelang het seizoen.
Pokémon Afbeelding 1

Pokémon Afbeelding 2
Er zijn nu 2 nieuwe gevecht methodes namelijk "triple" en "rotation" gevechten. In beide gevallen gaan 3 Pokémon vechten tegen 3 andere Pokémon. Het verschil zit hem in de manier waarop de gevechten gehouden worden en welke Pokémon exact welke Pokémon kunnen aanvallen. Afhankelijk van het spel zal je meer "rotation" dan "triple" battles hebben. Zo heeft Pokémon Black meer "rotation" gevechten dan "triple" gevechten.

Nieuw zijn ook de combinatie aanvallen die meer krachtige aanvallen mogelijk maken en de "double" gevechten tegen wilde Pokémon.

Grafisch zijn Black en White er enorm op voorruit gegaan. Het landschap heeft een 3D look gekregen. De sprites zien er gewoon allemaal beter uit.

De gameplay is voor beide spellen hetzelfde. Het verschil tussen black en white zit hem in de Pokémon. Sommige Pokémon zijn exclusief voor Black andere dan weer voor White. Er zijn ook kleine verschillen tussen de trainers. Het belangrijkste verschil tussen beide versies zit hem in de omgeving waarin je speelt. In Pokémon Black heb je Black City met zijn winkels waar je allerlei voorwerpen en evolutie stenen kan kopen terwijl je in Pokémon White White Forest hebt. In White Forest heb je minder trainers dan in Black City maar in White Forest vindt je wel Pokéballen en evolutie stenen.

Voor de liefhebbers van Pokémon zijn beide versie vernieuwend. Een vernieuwing die garant staat voor nieuw speel plezier. Opgelet zowel Pokémon Black als White kunnen apart gespeeld worden maar om de Pokédex compleet te maken moet je wel Pokémon ruilen tussen beide games.

Deze spelletjes zijn te koop bij Bol.
http://www.bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten