zondag 10 juli 2011

Pokemon : zelf een pokedex maken

Als je Pokemon leuk vindt dan wil je waarschijnlijk elke Pokemon in je verzameling hebben. Er zijn er nu 649 in totaal! Een klein overzicht maakt duidelijk hoe we aan dit ongelooflijk aantal gekomen zijn.

Pokemon Red and Blue = 150
Pokemon Gold and Silver = + 101
Pokemon Ruby and Sapphire = + 135
Pokemon Diamond and Pearl = + 107
Pokemon Black and White = + 156

Een pokedex bevat informatie van alle pokemon. Je kan een pokedex dus op verschillende manieren verzamelen.

Je kan de pokemon poppetjes verzamelen. Alhoewel dit in het begin misschien nog te verwezenlijken was is dit in de loop van de jaren door het grote aantal (649!) wel zeer moeilijk geworden. Hieronder zie je zo een pokemon poppetje en de pokemon bal.
Een ander manier om een pokedex te maken is de afbeeldingen en informatie op te zoeken. De afbeeldingen en informatie kan je eventueel bijhouden in een boek of zo. Je kan zo een pokedex natuurlijk ook in de handel krijgen. Maar het kan leuk zijn om zelf zo een pokedex te maken met de informatie die jij leuk vindt.

Nog een manier om een pokedex te bemachtigen is er een te downloaden. De pokedex is dan een programma dat je kan gebruiken om alle informatie van een pokemon te consulteren. Via google vind je verschillende website waar je dergelijke pokedex kan downloaden.

Op sommige website wordt gesproken van een "National Pokedex" dit is eigenlijk een pokedex waarbij iedere pokemon vermeld staat met zijn unieke pokedex nummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten