zondag 28 augustus 2011

Lego Star Wars 3 : The clone wars (Wii)

Lego Star Wars speelt zich af tussen de Star War Episodes 2 en 3. Het spel is gebaseerd op de animatie serie. Het doel van het spel is het uitspelen van de verschillende levels. Deze levels speel je met 2 personages of meer waartussen je vrij kan wisselen. Je kan het spel natuurlijk ook met 2 spelen in de zogenaamde multiplayer modus. Tijdens het spelen verzamel je zogenaamde LEGO-noppen. Dit is de munteenheid die gebruikt wordt in het spel. De noppen verzamel je door van alles kapot te slaan. Een bijkomend doel in het spel is het verzamelen van bouwsets die in elk level meestal verstopt liggen of op een plaats liggen waar enkel een bepaald groepslid toegang tot heeft.
Je kan met verschillende personages spelen. Elk personage heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo heeft een Jedi zijn lichtzwaard en speciale krachten. Andere personages hebben dan weer lasergeweren om mee te schieten. Leuk is ook dat je allerlei ruimtevoertuigen kan besturen. Ook zijn er soms lokale wilde beesten die je moet temmen om ze daarna te berijden.

Tijdens het spelen zijn er regelmatig puzzels op te lossen. Deze zijn niet altijd zo eenvoudig en het kan frustrerend zijn als je de oplossing niet ziet terwijl die meestal binnen handbereik ligt. In het spel vertrek je steeds vanuit een destroyer. In de destroyer kies je de gameplay. Zo kan je er mini games spelen. Ook kan je er allerlei voertuigen besturen en allerlei zaken kopen.

In het spel herken je de gekende Lego Star Wars humor en gameplay. Grafisch is het de meest spectaculair Star Wars Game. Zelfs tijdens gigantische gevechten op grote slagvelden blijft de frame rate uitstekend. De achtergrond muziek zorgt bovendien voor de typische Star Wars ervaring.

Dit is een geslaagd spel voor kinderen vanaf 7 jaar. Er is voldoende afwisseling in het spel om vele uren spelplezier te garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten