maandag 15 augustus 2011

Spelen met Dora : leuk en educatief

Dora is een tekenfilm figuurtje. Wat haar zo speciaal maakt zijn de avonturen die zij beleeft. In het engels noemen ze haar daarom "Dora the explorer" wat letterlijk betekent Dora de ontdekkingsreiziger.
Tijdens haar avonturen probeert ze de problemen van mensen of dieren op te lossen. Dit is echter niet altijd zo eenvoudig. Tijdens haar avonturen probeert ze de kinderen aan te zetten om mee naar een oplossing te zoeken.

Op TV zie je haar regelmatig verschijnen samen met haar vriendje Boots het aapje. Boots betekent in het engels laarzen. Het aapje draagt dus steeds rode laarzen. Boots probeert samen met Dora om de problemen op te lossen. Boots is zoals alle aapjes gek op bananen. Tijdens haar avonturen krijgt ze ook  de hulp van  rugzak en kaart. Je houd het niet voor mogelijk maar de rugzak en de kaart kunnen dus praten. De rugzak zit bovendien ook vol spullen die haar kunnen helpen op haar avonturen.
Er zijn verschillende manier om plezier te maken met Dora. Je kan naar de tekenfilms kijken. De TV programmatie kan je terug vinden op de website van Nickelodeon.

Je kan Dora spelletjes spelen die je eveneens op de website van Nickelodeon kan terug vinden.

We hebben op deze website ook kleurplaten die je kan kleuren en bestaat natuurlijk ook allerlei Dora speelgoed. Bijna al het speelgoed van Dora heeft een educatief karakter. Er zijn puzzels, spel consoles, speelgoed om te leren rekenen en veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten