dinsdag 25 oktober 2011

De Air Hogs Vectron Wave

Vanop afstand bestuurbare vliegtuigjes en helikopters kennen we maar de Air Hogs Vectron Wave is iets totaal anders. De Air Hogs Vectron Wave is een futuristische vliegende schotel. En de bediening is totaal anders namelijk met je handen. De Vectron Wave heeft sensoren die detecteren hoe hoog hij zweeft. Deze sensoren detecteren continue de afstand met het oppervlak onder de schotel en dus ook de afstand tot je handen. Dit wil dus zeggen dat als je je handen onder de Vectron Wave houdt hij dus omhoog gaat als jij met je handen omhoog gaat. Bovenaan heeft hij een stokje om hem vast te houden en eventueel onder een zachte hoek naar iemand anders te sturen. Deze kan hem dan proberen te vangen en terug te sturen. Het is dus vooral leuk om met 2 of meer met de Vectron Wave te spelen.

Verpakking

In de verpakking van de Air Hogs Vectron Wave vinden we de schotel, de lader, het stokje en zeer belangrijk de handleiding. De handleiding is zeer belangrijk omdat deze exact beschrijft hoe je de Vectron Wave moet gebruiken. Doe je dit niet dan gaan de eerste ervaringen een teleurstelling zijn. Advies voor de ouders : geef dit niet aan jonge kinderen zonder samen eerst de handleiding door te nemen.

Met de Vectron Wave kan je enkel binnen spelen. Hij is heel gevoelig voor wind dus speel met gesloten ramen en vermijd alle soorten ventilators in de kamer. De schotel is IR (infrarood ) gestuurd dus speel niet in de buurt van andere toestellen met IR bediening. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling van in een kamer te spelen met breekbare spullen. Vermijd ook dat de Vectron in je gezicht en haren vliegt. Hou je vingers weg van de rotor. De rotor stopt met draaien als hij geblokkeerd wordt. Je gaat je vingers niet verliezen als ze toch in de ventilator terecht komen maar echt aangenaam is het niet !!

Als je de Air Hogs Vectron Wave start gaat hij eerst zijn omgeving detecteren door een paar keren omhoog en omlaag te gaan. Het is belangrijk van tijdens deze detectie niet met de schotel te spelen. Doe je dit wel dan gaat hij de afstand met de grond verkeerd inschatten met als mogelijk gevolg een niet te controleren vlucht. Het is pas nadat de schotel voor de 2 de keer omlaag komt dat je mag beginnen te spelen! De schotel mag je bovenaan met het stokje vastnemen. Je moet de Vectron Wave niet “gooien” naar een andere speler! Je houd hem onder een hoek tussen de 10 a 30 graden en laat hem zachtjes los. Na een paar keer voel je perfect aan wat kan en niet kan.
Opstarten !
In de handleiding staat duidelijk aangeven van geen herlaadbare batterijen te gebruiken. Doe dit dus niet! Belangrijk bij dit soort speelgoed is ook geduld te hebben wanneer de schotel aan het opladen is. Respecteer de laadtijd en onderbreek het laden niet voordat het LED lichtje duidelijk aangeeft dat de schotel volledig opgeladen is.

De Air Hogs Vectron Wave is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. We kunnen het niet genoeg benadrukken maar herhalen het nog maar eens. Lees de handleiding aandachtig voordat je begint te spelen. Volg de instructies exact. Als je dit doet dan is het gewoon keitof om met de schotel te spelen. Je moet natuurlijk regelmatig stoppen om de schotel opnieuw te laden maar dit is ook het enige minpunt. Voor de rest zijn we alleen positief. Vrij stevig gemaakt en gewoon uren en uren speelplezier.

Op de website van onze partner www.bol.com kan je een video zien van de Airhogs Vectron Wave in volle actie.

29 opmerkingen:

 1. die van mij kan niet opladen :( het lampje brandt nie :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn de batterijen die je gebruikt nieuw en in goede staat? Verwijder de batterijen en controleer nog eens dat je ze wel op de juiste manier geplaatst hebt. De platte kant van de batterij steeds naar de kant van de veer. Controleer dat de schakelaar op de vectron wave en de lader beide op”charge” staan.

  Het led lampje op de lader moet rood flikkeren wanneer hij aan het laden is en wordt oranje wanneer hij volledig geladen is. Dit kan 30 minuten duren.

  Als het na dit het nog steeds niet lukt raden we je aan van er terug mee naar de winkel te gaan. Als er geen zichtbare schade aan de vectron wave of de lader is door bijvoorbeeld verkeerd te gebruiken dan is er sowieso 2 jaar garantie.

  Als je vectron wave nieuw is en nooit gewerkt heeft vraag je in de winkel een nieuwe.

  Je kan ook bellen voor hulp naar het nummer 0800 022 36 83 of een email sturen naar support@airhogs.com maar we raden je aan van eerst naar de winkel te gaan waar je hem gekocht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een Vectron wave gekocht.
  Heb hem goed op geladen. Laat hem 2x opstijgen en naar benden gaan, maar daarna kan ik niet spelen. Hij blijft het plafont opzoeken.
  Wat doe ik fout.
  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Raakt hij het plafond tijdens het 2X opstijgen? Dit mag niet. Indien dit zo is moet je een ruimte zoeken met een hoger plafond.

  Er mogen in de kamer waar je speelt ook geen ander IR toestellen in gebruik zijn. Deze kunnen de werking verstoren.

  Als laatste kan je in een kamer proberen met een andere vloer. Aangezien de sensor de afstand tot de vloer meet kan het soort vloer een rol spelen.

  Als het dan nog steeds niet werkt kan je best hulp vragen via de hulplijn van air hogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zorg er ook voor dat wanneer hij voor de eerste keer naar beneden komt dit niet boven een tafel, stoel of ander voorwerp is. Hij zal dan immers denken dat dit de vloer is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoelang kan er gespeeld worden met de vector wave, nadat deze geheel opgeladen is?

  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Belangrijke informatie indien hij steeds tegen het plafond gaat.

  Verschillende mensen hebben gemerkt dat het probleem opgelost is als ze naar een kamer, hal, garage of zo gaan spelen waar het plafond meer dan 3m hoog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. waar kan ik zo'n vectron wave kopen?
  want ze zeggen op bijna elke site
  niet in de aanbieding, niet in voorraad.
  en als ik bel zeggen ze dat ie uit de collectie is...
  en ik heb ook in alle winkels in de buurt gekeken maar nergens kan ik ze nog vinden.

  help alsjeblieft

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij Dreamland staan ze op de website. Bij Carrefour waren ze onlangs in promotie. De online webshops Amazon en Twenga hebben ze in voorraad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo,

  ik heb net mijn tweede airhog gaan halen de eerste was doa, de 2de wil niet opladen, na enkele seconden flikkert het ledje groen (indicatie dat men batterijen leeg zouden zijn, wat dus dikke zever is ik heb er net nieuwe duracel li ion aa 's ingestoken die me 9euro gekost hebben (1/3 van de orijs van het spel)

  iemand een tip hoe ik dit brol ding kan laten werken? mijn zoontje al 2x zwaar teleurgesteld...

  thx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow dat is inderdaad frusterend. Ik heb wel een bedenking. Volgens de handleiding zijn herlaadbare batterijen NIET geschikt. Wist je dat herlaadbare een lager voltage hebben dan gewone batterijen?

  Ik zeg niet dat het de oplossing is maar ik zou absoluut eens proberen met gewone batterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey,

  het zijn geen oplaadbare batterijen het is een nieuw type batterij van duracel 80% meer power dan een gewone batterij... (heb trouwens ook geprobeerd met de standaard batterijen uit de lidl... maar daar kreeg ik net hetzelfde, dus dacht ik dat de goedkope "witte product" batterijen niet genoeg power hadden... vandaar de aankoop van die straffe duracels

  maar ook weer geen succes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik veronderstel dat je al alle standen van schakelaars hebt uitgeprobeerd. Dit moet echt frusterend zijn. Ik zou gewoon naar het verkooppunt gaan en vragen dat ze er een testen voor jouw. Zodat je er een mee naar huis kan nemen die getest is! Als dat verkooppunt een beetje respect heeft voor zijn klanten mag dit geen probleem zijn. De batterijen moeten ze er maar als extra bij doen. Dit moet stoppen. Je kan niet eindeloos gaan pendelen naar het verkooppunt............

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij hebben een probleem.
  Zoon heeft met zijn spaarcentjes eentje gekocht in Fun (6 dagen geleden).
  Werkt niet: lampje brandt niet, doet niets.
  Papa heeft de rekening niet bijgehouden.
  Kunnen we hier iets aan doen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heeft de papa met bancontact betaald? Indien ja dan kan je een rekeninguitreksel gebruiken als bewijs van aankoop. Elke bewijs van aankoop is een geldig aankoopbewijs en geeft recht op garantie.

  Controleer natuurlijk eerst nog eens dat je batterijen correct in de lader/controller geplaatst hebt en probeer nog eens opnieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo,


  De vectron Wave werkte na de 2x opladen niet.

  Wat doe ik verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Welke kleur hebben de LED lampjes? Is het LED lampje op de lader rood en flikkert het?

  - rood + flikkeren betekent dat hij aan het laden is, als dit zo blijft na meer dan een uur dan probeer je best eens de batterijen te vervangen.

  - brand het lampje totaal niet dan haal je de batterijen er even uit en plaats je ze opnieuw, als dit niet helpt probeer je ook de batterijen te vervangen.

  - rood + groen flikkeren betekent dat de je de kabel naar de vectron wave moet nakijken

  - groen + flikkeren wil zeggen dat de batterijen leeg zijn.

  Hopelijk lukt het om hem terug op te laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. als ik het goed begrijp, oplaadbare batterijen werken niet goed door laag voltage. Veroorzaakt dus geen schade aan de air-hog ????

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De batterij in de vectron wave is een Li-ion batterij en loopt geen schade op als hij niet volledig opgeladen wordt. De afstandsbediening kan onmogelijk beschadigt worden door oplaadbare batterijen.

  Dus nee oplaadbare batterijen zijn niet schadelijk maar mogelijk gaat de vectron wave niet voldoende kracht hebben om op te stijgen en zal de vliegduur beperkt zijn door de niet volledig opgeladen batterij.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn Vectron Wave werkt niet. Wat doe ik verkeerd? In het begin werkte hij even, maar opladen lukt niet. Eerst krijg ik rood lichtje en dan begint het rood te flikkeren. Weten jullie raad?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Rood flikkeren wil zeggen dat hij aan het opladen is. Normaal moet dit oranje worden als hij volledig opgeladen is.

  Probeer eerst de batterijen te vervangen.

  Blijft het lampje dan nog rood flikkeren zelfs na 45 minuten laden, doe dan het volgende:

  - Probeer er mee te spelen, blijft hij in de lucht speel dan tot hij geen hoogte meer kan houden. Laat hem vervolgens afkoelen (10 minuten bijvoorbeeld) en probeer dan opnieuw te laden.

  - Als hij na 45 minuten laden toch geen hoogte kan houden. Hou hem dan vast met de vingers en laat de propeller draaien tot je de indruk krijgt dat hij gaat stil vallen. Laat hem minimum 10 minuten afkoelen. Probeer daarna opnieuw te laden.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ik heb net een vectron wave gekocht als ik hem oplaad word het lichtje rood naar een halve minuut gaat het lichtje weer uit wat moet ik doen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. - Controleer dat je de batterijen juist hebt geplaatst.
  - Zet de schakelaar op de vectron wave op OFF.
  - Zet de schakelaar op de lader op OFF.
  - Steek de laad kabel op de vectron wave. Die kan er normaal maar op 1 manier op.
  - Zet de schakelaar op de vectron wave op CHG.
  - Zet de schakelaar op de lader op CHG.

  Nu moet hij laden. Dit zie je doordat het lampje op de lader rood knippert.

  Als hij dit niet doet ga je met de vectron wave zo snel mogelijk naar de winkel waar je hem gekocht hebt. In de originele verpakking indien mogelijk. Als hij vlak na aankoop niet werkt heb je sowieso recht op garantie. Normaal geven ze je in de winkel gewoon een nieuwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. na 2e keer opladen kreeg ik hem de lucht niet meer in doe ik iets mis of hoe zit dat nou
  alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt mij bijzonder vreemd. Zeker dat je hem lang genoeg laat opladen?

   Verwijderen
 25. Reacties
  1. De handleiding nog eens goed doornemen. Als het dan niet lukt ga je er best mee terug naar de winkel.

   Verwijderen
 26. Krijg hem niet opgeladen. Wat voor batterijen ik ook gebruik. Wat doe ik verkeerd

  BeantwoordenVerwijderen