maandag 24 oktober 2011

Bumba de clown

Wie is Bumba?

Bumba is een leuke en grappige clown die in een circus allerlei fratsen en streken uithaalt. Bumba is erg geliefd bij kleuters. Bumba en zijn vrienden spreken niet echt ze mompelen af en toe iets in hun eigen taaltje het Bumbalees. Zo mompelt hij regelmatig : “Was da na?”. Wat dialect is voor “Wat is dat nu?”. Het figuurtje Bumba is gecreĆ«erd door Jan Maillard en vervolgens uitgebracht door Studio 100. Bumba kan je zien op TV op Ketnet en Zappelin. De meeste van zijn shows spelen zich af in het circus waar hij vele vrienden heeft. Je kan Bumba ook zien in de pretparken van Plopsaland. De beste vriend van Bumba is Bumbalu die dan ook meestal het slachtoffer is van de streken die hij uithaalt. In het circus vindt je alleen eenvoudige voorwerpen zoals ballen, ballonnen, stoelen, springplanken enz. Hierdoor blijft het allemaal zeer eenvoudig om te volgen door de peuters en kleuters.

Kijk Bumba!
Voor wie is dit pakje Bumba?
Bumba Dag Juf!

Te verkrijgen bij onze partner www.bol.com

Boeken

Op internet kan je optredens van Bumba vinden op Youtube. Maar er is nog veel meer. Zo zijn er boeken van Bumba speciaal gemaakt voor peuters met zeer duidelijke tekeningen en zeer gemakkelijke woordjes. In deze boeken beleeft Bumba allerlei avonturen. Veel van deze boeken zijn niet alleen leuk maar ook educatief.

DVD's

Bumba DVD
Bumba en Kiwi
Bumba en Zazati

Te verkrijgen bij onze partner www.bol.com

Kan je de uitzendingen van Bumba niet op TV zien dan kan je deze ook zien op DVD. Het voordeel van deze DVD's is dat het niet zo kort is als op TV. De meeste uitzendingen op TV zijn maar 5 minuten wat wel erg kort is.

Speelgoed

Natuurlijk is er ook speelgoed van Bumba. Er zijn puzzels met een beperkt aantal stukken en een heus Bumba circusspel voor kinderen van 1 tot 4 jaar.

Kleurplaten

Leuk voor de kinderen zijn ook de talrijke kleurplaten die worden aangeboden op de website van
http://www.studio100kleurplaten.be/

Interactieve animatie

Neem je kind op je schoot en bezoek http://subsites.studio100.be/bumba/ en dolle pret verzekert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten