zondag 23 oktober 2011

Kikker van Max Velthuijs

Kikker is een figuurtje uit de boekenreeks van Max Velthuijs. Kikker is zoals een kind. Hij ontdekt dingen en beleeft allerlei avonturen. Hij is zeer behulpzaam en attent en maakt hierdoor vele vrienden. In de boeken uitgegeven door Uitgeverij Leopold worden zijn avonturen beschreven. Kleine kinderen zijn gek van de boeken. Ideaal om voor te lezen of voor de kindjes die beginnen te lezen. Een greep uit het boekenaanbod.


Kikker is Kikker
Kikker en Varkentje
Kikker is boos
De boeken en het spel zijn te verkrijgen bij onze partner www.bol.com
Kikker speelt tikkertje
Naast de boeken zijn er ook spelletjes om te spelen. Zo is er het spel “Kikker speelt tikkertje” voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kan het spel met 2 tot 5 spelers. Kikker en zijn vriendjes varkentje, eend, rat en haas hebben zin om te gaan varen maar eerst moeten ze een route afleggen om bij de boot te geraken. Door met een dobbelsteen te gooien leggen ze het parcours af. Als je op een vakje van je figuurtje terecht komt mag je nog eens met de dobbelsteen gooien. Als je op vakje met een tegenspeler kom dan tik je die aan en dan moet die terug naar zijn vakje. Een leuk spel. Je moet de kindjes wel even helpen totdat ze de spelregels begrijpen.
De eenvoudige tekeningen van kikker zijn ook ideaal om te kleuren. Niet te moeilijk. Op onze pagina met kleurplaten vind je 2 kleurplaten die je kan kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten