vrijdag 11 november 2011

De Air Hogs Hawk Eye

Air Hogs heeft de reputatie om altijd wat extra te doen. En dit doen ze opnieuw met de Air Hogs Hawk Eye. De Hawk Eye is geen gewone op afstand bestuurbare helikopter. Het is een helikopter die foto's en video's kan nemen terwijl hij vliegt! Hij heeft een intern geheugen voor het opslagen van ongeveer 5 minuten video of eventueel een 100 tal foto's.

De video's worden opgenomen aan een resolutie van 320X240. De foto's hebben een resolutie van 640X480. Er wordt geen geluid opgenomen wat logisch is aangezien hij anders toch vooral het geluid van de draaiende rotors zou opnemen. Op de controller kan je met 2 knoppen kiezen of je een foto of een video wenst te nemen.
Hawk Eye laden
Hawk Eye verpakking
De Air Hogs Hawk Eye wordt ondere andere verkocht bij onze partner Bol.

De Air Hogs Hawk Eye gebruikt een “Steady-Fly™ Technology”. Hij heeft 2 rotors die in tegengestelde richting draaien. Hierdoor heeft hij geen staart rotor nodig. Als je begint te vliegen moet je de helikopter wel eerst trimmen. Op de controller is er een draaiknop voorzien voor dit. Als de helikopter voortdurend met de klok mee draait draai je de knop in de tegenovergestelde richting. Indien hij voortdurend tegen de klok draait doe je het tegenovergestelde.

Foto's en video's kan je op je computer downloaden met de meegeleverde USB kabel. De foto's worden opgeslagen in het klassieke JPEG formaat. De Air Hogs Hawk Eye is compatibel met Windows XP, Vista en Windows 7. Air Hogs heeft ook een website waar je je foto's en video's kan uploaden en bewerken.

Zoals verwacht heeft de Air Hogs Hawk Eye leds op zowel de controller als de helikopter. Deze leds geven perfect aan wat de er aan de hand is. Zo zal het led lampje op de helikopter groen kleuren als hij klaar is om te vliegen en rood worden wanneer hij foto's of video's aan het nemen is. Een oranje lichtje geeft dan weer aan dat de batterijen leeg zijn. 

Met de Air Hogs Hawk Eye kan je 4 a 5 minuten vliegen. Na een vlucht laat je de batterijen best 10 a 15 minuten afkoelen. Daarna duurt het ongeveer 35 a 55 minuten op hem terug op te laden. Laden doe je door de helikopter te verbinden met de controller. Wanneer het led lichtje op de controller groen begint te flikkeren is hij volledig geladen.

De Air Hogs Hawk Eye is vrij stevig gemaakt toch ben je best voorzichtig. Als hij beschadigt geraakt is hij zeer moeilijk te herstellen. Als je de eerste keer vliegt kies je best een grote lege kamer uit met zo weinig mogelijk hindernissen. De hendels op de controller moet je zeer licht bedienen. Als je ziet dat hij met zijn rotor mogelijk ergens tegenaan gaat vliegen moet je als beginner niet proberen van te ontwijken. Je bent beter dat je hem onmiddellijk laat zakken dan met de rotor op vol vermogen ergens tegenaan te vliegen!

De Air Hogs Hawk Eye is leuk om mee te spelen. De foto's en video's zijn van geen super kwaliteit maar toch fatsoenlijk in een goed verlichte kamer en als je erin slaagt van de helikopter stil te houden. De afstandsbediening werkt met IR (infrarood) wat wil zeggen dat je de controller naar de helikopter moet richten. Als je een beetje voorzichtig bent kan je met dit soort speelgoed uren plezier hebben. Het enige minpunt is het laden dat tot 55 minuten kan duren. Maar terwijl hij laadt kan je gemakkelijk de tijd doden door je video's en foto's te bekijken op de PC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten