zondag 4 december 2011

Nerf Dart Tag Furyfire

Voor diegene die graag schieten met een speelgoed geweer heeft Hasbro met zijn Nerf reeks een gans aanbod om van te dromen. De Nerf Dart Tag Furyfire is geen uitzondering. Het is een schietspel voor 2 spelers. In de doos vind je 2 geweren, 2 vestjes met doelwitten, 2 veiligheidsbrilletjes en 12 pijltjes.
Nerf onderscheidt zich van de concurrentie door zijn zeer hoge kwaliteit. Met de Dart Tag Furyfire is dit niet anders. De geweren zijn stevig en van zeer hoge kwaliteit. De pijlen worden door luchtdruk afgeschoten. Deze luchtdruk wordt opgebouwd door met je hand in 1 beweging te pompen. Het bereik van deze geweren is ongeveer 10 m. Het afvuurmechanisme is uitstekend. Occasioneel kan het zijn dat er een pijl blijft vastzitten. Het komt er dan op aan van deze voorzichtig te verwijderen zonder deze te beschadigen. Dit lukte ons uitstekend. Vermoedelijk komt er af en toe een pijl vast te zitten omdat we te enthousiast en te snel willen pompen en schieten. Als we dit op een normale manier doen komt er geen enkele pijl vast te zitten.
De 2 meegeleverde vestjes zijn leuk omdat de pijlen hieraan blijven vast zitten. Dit komt door de klittenband vooraan op de pijltjes. Handig ook omdat je hier natuurlijk ook je eigen geweer mee kan herladen. Het enige minpunt is dat de bandjes om het vestje vast te maken nogal aan de korte kant zijn. Hierdoor is het voor een volwassene die met zijn kinderen wil spelen moeilijk om het vest goed vast te maken. Ja hoor je hoeft geen kind te zijn om met Nerf te kunnen spelen!

Een groot pluspunt zijn ook de meegeleverde veiligheidsbrilletjes. Deze beschermen de ogen. Natuurlijk moet je niet naar het gezicht schieten maar als je toch moest missen dan bieden de brilletjes een zeer goede bescherming. Bij het testen heb ik persoonlijk een pijl op mijn mond gekregen en dit deed eigenlijk niet echt pijn. Maar zoals reeds vermeld is moet je naar het lichaam schieten en niet naar het hoofd.

De Nerf Dart Tag is dolle pret voor kinderen om mee te spelen. Ook als volwassene kan het leuk zijn om een paar spelletjes met je kinderen te spelen. Wij zijn enorm onder de indruk van de degelijkheid van deze geweren. Dit kan je totaal niet vergelijken met de (lage) kwaliteit van die typische speelgoed geweren die je op een kermis terugvindt. De Nerf Dart Tag Furyfire is pure kwaliteit Wel opletten natuurlijk dat je geen pijlen verliest maar niet getroost je kan natuurlijk apart nog pijlen bijkopen als je ze toch moest kwijt zijn. Hieronder kan je zien hoe deze Nerf schiet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten