zaterdag 7 juli 2012

Battlefield

Battlefield is een bekende reeks van oorlog spelletjes. De spelletjes behoren tot de categorie van “first person shooters” of kortweg FPS. Bij FPS spelletjes ziet de speler hetzelfde wat zijn personage in het echt zou zien. Dit soort spelletjes zijn ontstaan omstreeks 1992. Een bekend spel in die tijd was het door Id Software uitgebrachte Wolfenstein 3D.

Wolfenstein 3D
Battlefield 1942

Het eerste Battlefield spel dateert van 2002 en noemde Battlefield 1942. Het spel speelt zich af in de 2de wereldoorlog. Het spel kan zowel offline als online gespeeld worden. In single player kan je oefenen in verschillende moeilijkheidsgraden. Eenmaal je genoeg geoefend hebt kan je online spelen tegen andere spellers over de ganse wereld. In dit spel waren er al voertuigen zoals de Sherman, Panzer IV en Tiger tank. Als vliegtuig had je Spitfire en de Stuka. Voor Battlefield 1942 zijn er daarna 2 uitbreidingssets uitgebracht namelijk Road to Rome en Secret Weapons of WWII. Naast de officiele uitbreidingssets zijn er ook een aantal niet officiele uitbreidingssets verschenen. Zo een niet officieel uitbreidingspakket wordt in gamers termen ook wel eens mod genoemd. Bekende mods voor Battlefield 1942 zijn : Desert Combat, Pirates, Battlefield 1918, Forgotten Hope en Eve of Destruction.

Battlefield Vietman is de opvolger van Battlefield 1942. Zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden speelt Battlefield Vietnam zich af in Vietnam terwijl Battlefield 1942 zich afspeelt in de 2de wereldoorlog. Naast het ander slagveld zijn er nu ook helicopters zoals UH-1 Iroquois en de AH-1 Cobra. Ook de Mig doet hier zijn intrede. In dit spel werd er ook extra aandacht besteed aan de muziek. Dit om nog meer de Vietnam sfeer te creƫren.
Battlefield Vietnam
Battlefield 2

In 2005 werd Battlefield 2 uitgebracht. Dit spel gaat over een fictieve oorlog tussen de VS, China en een Arabisch leger dat MOC genoemd wordt. Dit spel is eigenlijk een verbeterde versie van de mod Desert Combat die voor Battlefield 1942 was gemaakt. In dit spel heb je verschillende mappen die je kan spelen. In het begin van het spel worden alle spelers verdeeld over 2 teams. Tijdens het spelen moet je niet alleen tegenspelers verslaan maar ook vlaggen veroveren. Elke vlag is een punt waar je als speler opnieuw kan verschijnen. Elk team start met hetzelfde aantal punten. De punten gaan omlaag tijdens het spel. Dit door dat jij of je teammates gedood worden en door het aantal vlaggen dat de vijand in handen heeft. Het team dat als eerste al zijn punten verloren heeft verliest het spel. In het spel kan je ook een tank, vliegtuig, boot of helikopter besturen. Het besturen van de straaljager en helikopter vraagt wel wat ervaring. Voor dit spel zijn er 3 uitbreidingssets verschenen namelijk : Special Forces, Euro Force en Armored Fury.
Het volgende spel in de reeks is Battlefield 2142. Dit spel speelt zich af in de toekomst met futuristische wapens. Nieuw in Battlefield 2142 is de Titan modus. In de Titan modus heeft elk team een groot vliegend oorlogschip dat je moet verdedigen. Voor dit spel is er maar 1 uitbreidingsset verschenen genaamd Northem Strike.

Na Battlefield 2142 was het de beurt aan Battlefield Heroes. Misschien herinner je ons artikel dat we hierover schreven nog.

http://spelletjesenmeer.blogspot.be/2011/11/het-browserspel-battlefield-heroes.html

Voor die na het lezen van dit alles zin gekregen hebben om ook eens te spelen is er Battlefield Play4Free. Hieronder vind je een link als je wil spelen.

Het voorlopig laatst uitgekomen spel in de reeks is Battlefield 3. Dit spel is grafisch enorm verbeterd. Het spel speelt zich af in 2014. Er zijn nieuwe mappen maar ook tal van nieuwe wapens en voertuigen. Van dit spel was er tijdelijk een beta versie die je gratis kon uitproberen. Helaas is de beta versie niet meer te downloaden.

Ten slotte willen we nog vermelde dat er voor de games consoles ook verschillende versies verschenen zijn. Een kort overzicht:
- Battlefield 2: Modern Combat voor de Playstation 2, Xbox en de Xbox 360
- Battlefield : Bad Company voor Playstation 3 en de Xbox 360
- Battlefield 1943 voor Playstation 3 en de Xbox 360

Geen opmerkingen:

Een reactie posten