dinsdag 31 juli 2012

Tip bezoek eens een karting

Voor diegene die niet weten wat karting is. Karting is een sport. Bij deze sport rij je in een klein wagentje met motor rondjes op een parcours.... Hopelijk is er geen professionele karter die dit leest want dit is wel een heel eenvoudige definitie van de sport.

Wij zijn eigenlijk niet zo zeer geïnteresseerd in de sport. Althans nu nog niet maar dat kan natuurlijk nog komen. Voor ons gaat het hem vooral om eens iets anders te doen...

In Belgi├ź en Nederland zijn er verschillende plaatsen waar je zowel buiten als binnen kan karten. De minimum leeftijd om te kunnen karten is +/- 6 jaar. De minimum lengte die je moet hebben is +/-1,25m. Kinderen rijden met speciale karts voor kinderen (“kids karts”). Deze karts hebben een kleiner chassis en ze gaan minder hard. Je kan de karts huren voor minimum 15 minuten. Tijdens deze 15 minuten ga je rondes rijden. Je bent vrij om te kiezen hoe. Je kan gewoon rustig je rondes rijden of echt proberen om goede ronde tijden neer te zetten. Na deze 15 minuten krijg je meestal een papier met de gereden ronde tijden. 

Karting op zich is niet gevaarlijker dan een andere sport. Als je gaat karten krijg je meestal ook speciale beschermkledij om aan te doen en natuurlijk ook een helm. Bij de kids kan het zijn dat je vanwege de lagere snelheid enkel een helm draagt. Het parcours zelf heeft meestal ook een omheining die bij botsing de schok min of meer moet opvangen. Natuurlijk zijn karts geen botsauto's en moet je proberen elke botsing te vermijden. Je blijft ten alle tijden sportief en laat iemand die sneller rijd passeren.

Een karting in de buurt vind je gemakkelijk door in Google te zoeken. We gaan hier dus geen eindeloze lijst opgeven van alle kartings. Wij zelf zijn onlangs de kids karting in Genk gaan testen en wat kunnen we zeggen......geweldig!!!! Hieronder een korte video om een indruk te krijgen van de outdoor kids karting te Genk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten