dinsdag 14 augustus 2012

World of Warcraft

World of Warcraft of kortweg WOW is een MMORPG. MMORPG is de afkorting van “massively multiplayer online role-playing game”. World of Warcraft is dus eigenlijk een rollenspel dat je online speelt samen met gigantisch veel andere spelers. Als je World of Warcraft begint te spelen kies je een personage om mee te spelen. Elke personage heeft een ras en een klasse. Je kan kiezen uit 10 verschillende rassen en klassen. Je kan de klassen en rassen op verschillende manieren combineren. Elke gekozen personage heeft zijn eigenschappen. De keuze is dus belangrijk eenmaal je aan het spelen bent. In World of Warcraft kan je bovendien lid zijn van de Alliance of de Horde. De Horde zijn eigenlijk de slechteriken en de Alliance zijn eigenlijk de goeierikken.
World of Warcraft klasse en ras kiezen

World of Warcraft niveau

Het spel zelf is dus eigenlijk, zoals reeds vermeld, een rollenspel. Je speelt dus je gekozen personage. Als je begint te spelen heeft dit personage een niveau 1. Het niveau van je personage kan je verhogen door ervaring op te doen. In het spel noemt men dit XP (experience points). De snelste manier om ervaring te verwerven is iemand te verslaan van een veel hoger niveau. Natuurlijk is dat niet gemakkelijk omdat iemand met een hoger niveau waarschijnlijk ook veel meer ervaring heeft en dus ook sterker is.

In het spel kan je van alles doen. Maar meestal draait het om het uitvoeren van “Quests”. Dit zijn opdrachten die je in het spel krijgt. Er zijn verschillende soorten opdrachten. Bijvoorbeeld dood 3 leeuwen of vind 3 zakken goud. Als je slaagt in een opdracht krijg je een beloning. De beloning kan geld, een voorwerp, een wapen of ervaring zijn. Het leukste is om speciale wapens of ervaring te krijgen.
World of Warcraft Quest


World of Warcraft kleurrijk landschap

Typisch voor World of Warcraft zijn de zeer kleurrijke landschappen en massa's verschillende monsters. Hierdoor blijft het spel aangenaam om te spelen. Je bent vrij om te lopen en te staan waar je wil. Leuk in het spel zijn ook de kerkers (dungeons) waar je naartoe gaat om speciale opdrachten uit te voeren. In zo een kerker moet je samen met je vrienden spelen en kan je veel ervaring op doen. Bovendien liggen er in de kerkers vaak ook mooie wapens.
World of Warcraft Monster
World of Warcraft is van in het begin een groot succes geweest. Dat komt omdat je in het spel andere spelers kan ontmoeten en vrienden kan maken. Sommige vriendschappen zorgen er zelfs voor dat spelers elkaar in het echt gaan ontmoeten. Een andere reden waarom dit spel zo een succes is zijn de vele mogelijkheden in het spel. De oneindig grote wereld waarin je vrij kan rondlopen. De uitbreidingen die voor het spel verschenen zijn hebben ook de spelers die al vele uren gespeeld hadden opnieuw enthousiast gemaakt. Al bij al een zeer leuk en verslavend spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten