zondag 16 september 2012

Een echt machine geweer maken met lego

LEGO is gewoon prachtig speelgoed. Je kan er van alles mee maken. Het mooie aan dit speelgoed is dat je met een beetje fantasie de leukste stukken speelgoed kan maken. Na een beetje brainstormen beslisten we dat we ditmaal een machine geweer zouden maken.
afbeelding van LEGO machine geweer
LEGO machine geweer
Voordat je begint ga je altijd eerst kijken welke lego onderdelen je precies in voorraad hebt. Roeien met de roeispanen die je hebt noemen ze dat. In de volgende stap denk je goed na over het mechanisme. In ons geval dachten we aan het volgende mechanisme.
afbeelding lego machine geweer principe
LEGO machine geweer mechanisme
Zoals je ziet een groot tandwiel houd een aantal rekken opgespannen. Door dit tandwiel langzaam te laten draaien worden de rekken een voor een afgeschoten.

Eenmaal we wisten hoe dat het geweer zou werken begonnen we aan de uitwerking. Om een tandwiel traag te laten draaien is de overbrenging belangrijk. Hieronder zie je 2 overbrengingen die ervoor zorgen dat het tandwiel traag draait.
afbeelding van overbrengingen
overbrengingen
Ofwel een zeer klein tandwiel laten draaien tegen een zeer groot tandwiel ofwel de zogenaamde wormwiel overbrenging. Omdat we deze onmiddellijk in onze doos vonden besloten we de wormwiel overbrenging te gebruiken. En omdat we nog een motor liggen hadden besloten we het wormwiel met de motor te laten aandrijven.
zijaanzicht van LEGO machine geweer
LEGO machine geweer zijaanzicht
afbeelding van LEGO machine geweer geladen
LEGO machine geweer geladen
Daarna was het enkel nog puzzelen om alle onderdelen aan elkaar vast te maken. Probeer zoveel mogelijk LEGO blokjes van dezelfde kleur te gebruiken. Dat ziet er gewoon veel mooier uit. Probeer het geheel ook een beetje de vorm van een geweer te geven. Heb jij zelf ook een LEGO geweer gemaakt? Laat het ons weten.... En om af te sluiten : schiet nooit naar andere mensen! Zet wat doelwitten voor een muur en kijk wie de beste schutter is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten