donderdag 1 november 2012

Een trofee maken

Wil je eens iets leuk maken voor papa, mama, opa of oma? Maak dan een trofee. Maak er een persoonlijk geschenk van en steek er een zelf geschreven tekst in.

We leggen even stap voor stap uit hoe je zo een trofee kan maken.

Zoek eerst het benodigde materiaal. Je hebt nodig.
 - een beker van karton
- een potje van karton
- een vlak stuk karton
- zilver of goudkleurige verf
- lijm of een nietjes machine
Afbeelding van lege kartonnen beker
beker van karton
afbeelding can leeg kartonnen potje
leeg potje van karton
Knip nu eerst uit het vlak stuk karton de vormen van de handvatten en het rond plaatje met nummer 1 vooraan. In de volgende stap ga je alles verven. Verf dus de beker, het potje van karton, de handvatten en het rond plaatje zilver of goud. Laat dit alles drogen en teken of plak op het rond plaatje vooraan een grote nummer 1. In een volgende stap plak je de beker op het omgekeerd potje. De handvatten plak je aan de zijkanten en het rond plaatje niet je met het vierkant stukje bovenaan de beker. De handvatten plooi je in de juiste vorm op de stippellijnen
afbeelding handvat vorm om uit te knippen
handvat vorm
afbeelding van nummer 1 plaatje
Nummer 1 plaatje
Schrijf nu een leuke boodschap op een stukje papier. Rol het op. Bind er een mooi koordje rond. Je kan ook andere leuke dingen doen. Wij kozen voor een verf afdruk van een hand en bevestigden dit met een wasknijper aan het opgerold stuk papier. Alles is leuk als het maar persoonlijk is.
Afbeelding van zelf gemaakte trofee
zelf gemaakte trofee
Je trofee is nu klaar om af te geven. Geef er nog een paar dikke kussen bij. :-)

1 opmerking: