maandag 30 mei 2011

Een dromenvanger maken ("dreamcatcher")

Maak voor je kinderen of samen met je kinderen een dromen vanger. Dromenvangers worden al jaren gebruikt en kennen hun oorsprong in noord Amerika. Ze werden oorspronkelijk gebuikt door een indianenvolk maar nu komen ze in vele culturen voor.


Een dromenvanger vangt zoals de naam zegt goede en leuke dromen. Het web in het midden laat enkel de goede dromen door. Slechte dromen worden gevangen in het net. Naast het vangen van dromen hebben ze ook spirituele waarden en kunnen ze helpen bij genezing.

Je kan je eigen dromenvanger maken. Eerst en vooral heb je een ring nodig. De ring was oorspronkelijk van wilgenhout maar je kan elk materiaal gebruiken. Rond de ring ga je vervolgens gekleurde draden wikkelen. Oorspronkelijk werden de volgende kleuren gebruikt

- rood, goudgeel
- zeegroen, wit
- zwart, bruin
- blauw

De kleuren vertegenwoordigen de 4 basiselementen namelijk vuur, water , aarde en lucht. Je hoeft natuurlijk dit niet exact te volgen. Je mag je uitleven met de kleuren. De bedoeling is wel dat je de ganse ring bedekt. Je mag verschillende lagen aanbrengen. Tijdens het wikkelen ga je regelmatig met je draad eens naar de andere zijden van de ring zodat er in het midden een web ontstaat. Om de dromenvanger af te werken hang je onderaan een aantal draden met daaraan eventueel schelpen, kralen, of veren. Aan de bovenkant maak je een draad om de dromenvanger op te hangen. Droom zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten