zondag 29 mei 2011

Zelf een vlieger maken

Als het weer een beetje meezit kan je met je kinderen samen een vlieger bouwen. Wat heb je hiervoor nodig?
- 2 lichte takken
- een stuk plastic
- dunne licht koord
- plakbandEerst en vooral maak je de takjes op de juiste lengte. De korte tak maak je best ongeveer 2/3 van de lengte van de lange tak. Vervolgens leg je de korte tak op de lange tak en maak je ze aan elkaar vast. De korte tak leg je daarbij ongeveer op 1/3 van de bovenkant. Als een van de takjes dikker wordt aan het uiteinde moet je wel een beetjes compenseren door af te wijken van deze verhouding. Zorg er in elk geval voor dat de onderkant van de vlieger zwaarder is dan de bovenkant.  Tussen de uiteinden kan je een koortje spannen. Dit maakt het geheel steviger. Leg vervolgens het geheel op een stuk dunne plastic en snij af op maat. De punten kan je best verstevigen met een stukje plakband. Tussen de bovenkant en onderkant bevestigen je een stuk draad die gespannen ongeveer tot aan de zijkanten van de vlieger komt. Hier ga je vervolgens de draad aan bevestigen waarmee je de vlieger gaat oplaten.


Om het ervoor te zorgen dat de vlieger een beetje mooi recht blijft hangen wanneer hij vliegt kan je onderaan een staart bevestigen. De staart kan je maken van een lichte tak of eventueel ook een koortje met om de zoveel centimeter een vlinder van papier. 

Bij het bouwen van een vlieger speelt ervaring een grote rol. Dus niet wanhopen als je vlieger geen wereldrecords vestigt. Hoe meer vliegers je bouwt hoe beter ze worden. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten