zondag 5 juni 2011

Zelf elektronische schakelingen maken met een elektronisch lab

Voor diegene die geinteresseerd zijn in elektronica zijn er tegenwoordig bouwdozen. Met deze bouwdozen kan je zeer eenvoudig elektronische schakelingen bouwen. Bij deze bouwdozen zitten uitgebreide instructies over de te leggen verbindingen.

Deze bouwdozen kunnen voorzien zijn voor enkele tientallen schakelingen tot enkele honderden. Je hebt voor het maken van de schakelingen geen kennis van elektronica nodig maar het is wel handig indien je dit wel hebt. Voor iemand die een basiscursus elektronica aan het volgen is kan dit ideaal zijn om wat schakeling uit te proberen. Voorbeelden van schakelingen die je kan maken zijn:

een eenvoudige radio
een sirene
een metaal detector
een licht dimmer
.....

Als je geen basiskennis elektronica hebt en je je niet verdiept in de materie ga je met deze bouwdozen eigenlijk ook niets bijleren. We vinden dit interessant voor kinderen vanaf 10 jaar of ouder. Dit kan ook interessant zijn voor volwassenen. Bij kinderen of mensen zonder basiskennis gaat de interesse snel verdwijnen omdat ze de schakelingen wel kunnen maken maar ze eigenlijk niet begrijpen. Onze conclusie : interessant als je een basis kennis hebt of als je iemand hebt om de werking uit te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten