zondag 31 juli 2011

Leuke animaties maken met Flipnote studio van Nintendo

Meestal denken we dat we zeer goed moeten kunnen tekenen om leuke animaties te kunnen maken. Of dat we zeer dure en ingewikkelde software nodig hebben. Nu dit is absoluut niet waar. Nintendo heeft de oplossing in de vorm van Flipnote Studio. Nintendo DSi eigenaars kunnen het programma gratis downloaden via de DSi shop. Je vind het terug onder DSi ware.

Nadat je het programma gedownload hebt kan je het starten via het DSI menu. De grote kracht van het programma is zijn eenvoud. Het programma is zo eenvoudig dat zelfs kleine kinderen animaties kunnen maken.

Nadat je het programma gestart hebt klik je op "create Flipnote" om een nieuwe animatie te maken. Je kan vervolgens met de pen je eerste tekening maken. Stap voor stap maak je de verschillende pagina's. Je moet ook niet telkenmaal van nul beginnen. Je kan ook je tekening kopiƫren en daarna aanpassen. Nadat je alle pagina's getekend hebt kan je het testen door het af te spelen. De afspeel snelheid kan je instellen. Hieronder zie je een eenvoudige animatie bestaande uit 2 pagina's. Gemaakt in enkele minuten.

Ben je een echte held in  het maken van animaties dan kan je je creaties delen op de website van Hatena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten