zondag 9 oktober 2011

Het spel Tetris blijft leuk om te spelen

Een klassieker onder de spelletjes is het spel Tetris. Het spel is uitgevonden in 1984 door Alexey Pajitnov. De naam Tetris is geen toeval. De naam komt van het Griekse woordje 'tetra” wat 4 betekent. Dus niet toevallig draait het ganse spel rond blokjes die uit 4 vierkantjes bestaan.

Tijdens het spel vallen er blokjes naar beneden die je moet stapelen. Terwijl de blokjes naar beneden vallen kan je ze draaien en bewegen naar links of rechts. Door de blokjes correct te stapelen wordt er een horizontale laag gevormd die dan verdwijnt. Voor elke laag die je maakt krijg je extra punten. Door het verdwijnen van een laag komen alle blokje boven deze laag 1 laag naar beneden waardoor je meer ruimte krijgt voor het manoeuvreren van de volgende blokjes die naar omlaag komen.

Als je ondertussen door het lezen zin gekregen hebt om nog eens de klassieker Tetris te spelen dan kan je hieronder proberen of je het nog niet verleerd hebt.

Op TV wordt tijdens het programma blokken ook Tetris gespeeld. Tijdens het spel blokken moeten de spelers vragen beantwoorden. Als ze een correct antwoord geven mogen ze een blokje laten vallen. Net zoals in het echte spel Tetris krijgen ze dan extra punten als ze erin slagen een horizontale lijn te maken.


Van de klassieker Tetris zijn veel varianten gemaakt. Maar het principe van Tetris blijft behouden. Steeds draait het spel rond voorwerpen die naar omlaag komen die je op een of ander manier correct moet stapelen. Er zijn ook 3D varianten van Tetris waarbij je een goed 3D inzicht moet hebben om de blokken te laten vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten