vrijdag 2 december 2011

Een Lego animatie video maken

Wist je dat het eigenlijk niet moeilijk is om je eigen Lego animatie video te maken? Het enige wat je nodig hebt is een fototoestel en Lego natuurlijk. Lees verder en maak je eigen animatie:

Stap 1: De opname studio inrichten

Voordat je een film carrière kan beginnen heb je een opnamestudio nodig. Zoek een paar grote Lego platen en leg deze naast elkaar. Maak ze eventueel aan elkaar vast. Indien je in je video een boom of huis gebruikt kan je deze bouwen op de plaats waar 2 platen tegen elkaar liggen. Het is belangrijk dat de platen niet kunnen beginnen schuiven wanneer je je opnames maakt. Hieronder zie je onze opnamestudio. Merk op dat we ons fototoestel met Lego blokjes vast gemaakt hebben zodat het steeds op dezelfde plaats blijft staan.
onze super eenvoudige opname studio
Stap 2: De verschillende foto's nemen

Eenmaal je studio klaar is kan je beginnen met het nemen van de verschillende foto's. Plaats alle figuurtjes die je wenst te gebruiken op de Lego platen. Je neemt dan je eerste foto. Daarna beweeg je alle figuurtjes op de plaat en neem je opnieuw een foto. Dit blijf je herhalen tot de actie afgelopen is. Hoe kleiner de bewegingen hoe beter achteraf de video gaat zijn. Maar je moet zeker niet gaan overdrijven. Zeker niet met je eerste poging. Hieronder zie je een aantal foto's die wij genomen hebben.Stap 3: Van de foto's een video maken

Om de foto's aan elkaar te kleven kan je het gratis programma Windows Live Movie Maker gebruiken. Als dit nog niet op je PC geïnstalleerd is kan je dit gratis downloaden op de volgende locatie
http://explore.live.com/windows-live-movie-maker

Open het programma en kies bovenaan in het menu "foto invoegen". Nadat je een foto toegevoegd hebt verplaats je de schuiver onderaan zodat je op het einde van je video bent wanneer je een nieuwe foto toevoegd. Dit blijf je herhalen totdat je alle foto's toegevoegd hebt.Als je alle foto's hebt toegevoegd ga je vervolgens voor elke foto de weergaveduur instellen. Ga hiervoor naar het menu "opties voor video" en "bewerken". Klik nu op de eerste foto en kies bovenaan de tijd dat deze video moet afgespeeld worden. Doet dit vervolgens ook voor alle andere foto's.

Indien gewenst kan je eventueel animaties en visuele effecten toevoegen. Dit is eveneens beschikbaar bovenaan in het menu.

Stap 4: Maak je video leuker met aangepaste muziek

Met Windows Live Movie Maker kan je zeer eenvoudig achtergrond muziek op je video plaatsen. Kies hiervoor onder start "muziek toevoegen". Persoonlijk gebruik ik meestal MP3's

Stap 5: Je video bewaren

Als je klaar bent met je video mag je niet vergeten hem op te slaan op je computer.
Als je je creaties wenst te tonen aan de rest van de wereld dan kan je deze uploaden naar Youtube. En als je dit echt leuk vindt kan je eventueel een echt kanaal maken en een reeks van video's uploaden. Hieronder zie je ons eerste experiment.
Succes met het maken van je eigen animatie ! En stuur ons gerust een link naar je creatie....we zijn benieuwd.

1 opmerking: