donderdag 1 maart 2012

Mr. Creepy

Mr. Creepy is een spel voor 2 tot 4 spelers. Het doel van het spel is om als eerste 2 gouden munten te verzamelen. De gouden munten bevinden zich in de schatkist onder het hoofd van Mr. Creepy.

Voordat het spel kan gespeeld worden moet alles klaar gezet worden. De gouden munten worden in de schatkist gelegd. De slangen gaan met hun hoofd rechtop in de zuil aan de rechterkant. De sleutels worden door elkaar geschut en in de uitsparingen aan de linker en rechterkant geplaatst. De 4 kaartje worden met de afbeelding naar beneden voor het altaar gelegd.


Mr. Creepy voorkant doos
Mr. Creepy spel
Het spel zelf wordt als volgt gespeeld. Iedere speler krijgt een bot. De jongste speler mag beginnen. Hij gooit met de dobbelsteen en voert de opdracht uit die de dobbelsteen aangeeft. Er zijn 4 mogelijke opdrachten.

De kaart opdracht

De speler mag 2 kaartjes nemen. Als de 2 kaartjes samen een schatkaart vormen dan mag deze speler een sleutel nemen en proberen om de schatkist te openen. Als de schatkist open gaat mag hij 1 muntstuk uit de schatkist nemen.

De algemene opdracht

Alle spelers gooien hun bot. Als het bot van een speler valt met de stip naar boven dan wint deze speler en mag hij een sleutel nemen. Met deze sleutel mag hij proberen de schatkist te openen om een muntstuk te bemachtigen. Als meerdere spelers de stip naar boven hebben op hun bot dan mogen deze spelers opnieuw gooien totdat er slechts 1 winnaar overblijft.

De slang opdracht

Als je met de dobbelsteen een slang gooit dan mag je uit de zuil een slang nemen. Als de slang een rode staat heeft dan mag deze speler een sleutel nemen om proberen de schatkist te openen.

De speel opdracht

Dit is het beste wat een speler kan gooien. Hij mag in dit geval een sleutel nemen en proberen of de schatkist open gaat om een muntstuk te bemachtigen.

De winnaar is diegene die als eerste 2 muntstukken weet te bemachtigen. Dit spel werkt op 2 AA batterijen. Als je een verkeerde sleutel op de schatkist plaatst dan gaat Mr. Creepy dit laten merken door te schudden met zijn onderkaak en ogen. Een spel duurt gemiddeld 15 minuten. Volgens de doos is het spel geschikt voor spelers vanaf 5 jaar. Wij zijn niet laaiend enthousiast over dit spel. We hebben het gevoel dat dit spel vooral bedoeld is voor jonge spelers. Leuk als tussendoortje voor kleine kinderen maar zeker geen spel dat je als ouder meerdere keren met je kinderen achter elkaar gaat spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten