maandag 9 mei 2011

GameMaker van YoYo games

Tegenwoordig hoef je geen programmeur te zijn om een computer spelletje te maken. Er bestaan programma's die het voor jouw gemakkelijk maken. Een voorbeeld hiervan is GameMaker van YoYo games. Een basis versie van het programma kan je downloaden op de website van YoYo games.


Eenmaal je het programma gedownload en geïnstalleerd hebt kan je beginnen. Als het de eerste maal is dat je het programma gebruikt is er een handleiding die je stap voor stap begeleid. Deze is helaas wel in het engels. Indien je geen engels kan vraag je best hulp aan iemand die de handleiding kan vertalen.


In het begin probeer je best zeer eenvoudige dingen zoals in de handleiding. Of je opent een van de voorbeeld spelletjes en je verandert kleine dingen zoals de kleuren of de vormen van de objecten.

Met dit programma moet je eigenlijk geen programmeer taal kennen. Alles is instelbaar met knoppen en symbolen. Verwacht wel dat je verscheidene uren nodig zal hebben om de interface gewoon te worden. Eenmaal je het programma door en door kent zal je het beginnen te appreciëren.



Conclusie:
Uitstekend programma voor diegene die eenvoudig spelletjes will maken maar geen programmeer taal willen aanleren. Het vraagt wat tijd om het programma te leren kennen maar al bij al een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten