maandag 13 juni 2011

Spelen met een radiografisch bestuurbaar vliegtuig

Radiografisch bestuurbare vliegtuigen heb je eigenlijk in 2 klassen. Je hebt de modelbouw radiografisch bestuurbare vliegtuigen en de kant en klare modellen.

De modelbouw vliegtuigen moeten eerst geheel of gedeeltelijk in elkaar gestoken worden. Je kan dit met behulp van een bouwpakket of je kan zelf een model ontwerpen. Het zelf ontwerpen van een model vraagt wel zeer veel ervaring. Er zijn verschillende fabrikanten die bouwpakketen op de markt brengen. Bekende namen zijn kyosho en robbe.

Modelbouw radiografisch bestuurbare vliegtuigen worden geleverd met uitgebreide bouwinstructies. Afhankelijk van de grootte van het model kan het bouwen uren, dagen of zelfs weken in beslag nemen. Bij veel modelbouw vliegtuigen moet je de interne onderdelen apart aanschaffen. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Het voordeel is dat je zelf het type en vermogen van je motor kan kiezen. Het grote nadeel is dat je bijgevolg ook zelf het vliegtuig moet uitbalanceren door de juiste plaats te kiezen voor de verschillende interne onderdelen. Binnen in een modelbouwvliegtuig vind je de motor, de ontvanger, de batterij en de verschillende servo's en eventueel een brandstoftank. De motor kan elektrisch zijn of een verbrandingmotor op voor R/C vliegtuigen ontworpen brandstof.  Hieronder zie je een echt modelbouw vliegtuig van kyosho in actie.Veel model bouwers sluiten zicht aan bij een vereniging. Op internet kan je ook verschillende modelbouwforums vinden. Op een modelbouwforum kan je ervaringen delen met ander modelbouwers.

Voorbeelden van een modelbouwforums zijn:
modelbourforum.nl of modelbouw1.be

Modelbouw vliegtuigen zijn veel duurder dan kant en klare R/C vliegtuigjes. Voor een simpel modelvliegtuig zit je al snel tussen de 500 euro en meer afhankelijk van de grootte en complexiteit van het model.


Naast deze radiografisch bestuurbare modelbouw vliegtuigen heb je dus ook de kant en klare modellen. Veel modelbouw fabrikanten zijn de laatste jaren eveneens begonnen met het aanbieden van kant en klare modellen. Andere fabrikanten richten zich enkel op deze markt. Voorbeelden van fabrikanten die kant en klare modellen aanbieden zijn nikon, tamiya en silverlit. De kant en klare vliegtuigen of vliegtuigjes zijn in enkele handelingen klaar om te vliegen. De meeste van deze R/C vliegtuigen hebben een elektrische motor. Sommige radiografisch bestuurbare vliegtuigen zijn zo klein en vliegen zo traag dat je eventueel binnen kan vliegen in een kleine zaal. De meeste van deze vliegtuigen hebben een beperkte vliegtijd van 10 a 15 minuten. Het opladen gaat echter zeer snel zodat dit geenszins de pret zal bederven. Je kan radiografisch bestuurbare vliegtuigen kopen bij Bol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten