zondag 25 september 2011

Spelen met Ben 10

Wie is Ben 10?
Ben 10 is een 10-jarige jongen Ben Tennyson genaamd die dankzij een horlogeachtig apparaat zich kan veranderen in 10 verschillende alienvormen. Deze horloge die de Omnitrix genoemd wordt heeft Ben gevonden in een buitenaardse capsule. Met de Omnitrix in zijn bezit beseft hij dat hij dat hij deze moet gebruiken om anderen te helpen maar zoals alle jongens op die leeftijd gebruikt hij de Omnitrix soms ook om streken en grappen uit te halen.


Wat is de Omnitrix?
De Omnitrix ziet er misschien uit als een zeer grote horloge maar het is natuurlijk totaal iets anders. De Omnitrix heeft in het midden een grote ring. Die ring kan je draaien op de verschillende aliens. Als je de ring gedraaid hebt op een alien kan je de transformatie beginnen door erop te drukken. Tijdens de transformatie wordt het DNA van de alien gemengd met het DNA van de drager van de Omnitrix. De transformatie is echter maar tijdelijk en duurt meestal maar 10 min. Na een transformatie moet de Omnitrix herladen. Dit kan enkele minuten duren maar soms ook uren.

Wat is de Omnitrix Master code?
De master code is een toetsen combinatie die je met de 4 extra knoppen moet invoeren op de Omnitrix. Na het invoeren van de Master Code kan de drager upgrades krijgen zoals een extra alien vorm of een verlenging van de transformatie.

Wie zijn de vrienden en vijanden van Ben 10?
Doordat Ben 10 de Omnitrix gebruikt om anderen te helpen heeft hij natuurlijk veel vrienden. Zijn belangrijkste vrienden zijn. Gwen Tennyson het nichtje met speciale aanleg voor magie en Max Tennyson de grootvader die vroeger nog alien jager geweest is. Ben heeft natuurlijk ook vele vijanden De belangrijkste en meest gekende vijanden zijn. De schurk Vilgax uit het eerste seizoen en Kevin 11 uit het 2 de seizoen. In de 3 de en 4 de reeks zien we Ghostfreak en Forever Knights.

Waar kan ik spelletjes en video's vinden van Ben 10?
Op de volgende website heb je een enorm aanbod Ben 10 spelletjes en video's.
http://www.cartoonnetwork.com/tv_shows/ben10/games/index.html
Op deze website kan je ook je eigen gratis Ben 10 spelen maken.

Zijn er ook Ben 10 spelletjes voor op PC en Nintendo en verder?
Ja hoor. De volgende spelletjes zijn verkrijgbaar:
Ben 10 Alien Force: Vilgax Attacks (Wii, Nintendo DS, PSP, Xbox360)
Ben 10 Alien Force (Wii)
Ben 10 : Protector of Earth (PSP, Playstation 2)

Bestaan er ook gezelschapsspelletjes?
Voor de Ben 10 liefhebbers bestaan er verschillende gezelschapsspelletjes. Zo is er bijvoorbeeld het Ben 10 Quick Fire Game, Ben 10 bordspel en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten