maandag 17 oktober 2011

De PlayStation 3 (PS3) van Sony

De PlayStation 3 (PS3) van SonyPlaystation is een reeks spelconsoles van Sony. De Playstation 3 is de derde in de reeks en werd gelanceerd op 11 november 2006 in Japan. Het is een concurrent van Microsoft Xbox 360 en de Nintendo Wii. Van de PlayStation 3 zijn er verschillende versies op de markt gebracht maar op het moment van dit schrijven zijn er 2 modellen die nog in productie zijn namelijk een 160GB en een 320GB “slim” model.

Beide modellen hebben ondersteuning voor PAL en NTSC maar in het verleden zijn er ook modellen verkocht die slecht 1 van de 2 standaarden ondersteunden. De toestellen die nu verkocht worden zijn de “slim” versies. Deze zijn kleiner, lichter en verbruiken minder stroom dan de oudere modellen. Dus let wel op als je een 2de hands toestel aanschaft via een of ander website.PlayStation 3
PlayStation 3 DualShock Controller
Het is misschien nu niet spectaculair meer maar wanneer de PlayStation voor het eerst op de markt kwam verraste hij iedereen met de ingebouwde Blu-ray/ DVD/ CD speler. Met deze ingebouwde Blue Ray / DVD speler kan je de console dus ook gebruiken om je favoriete films af te spelen. Verder heeft de console een HDMI, USB, Bluetooth en een Gigabit Ethernet aansluiting.

De Playstation 3 is een echte “gaming machine” door zijn uitstekende processor prestaties en zijn ingebouwde grafische RSX processor kan hij de zwaarste 3D spelletjes aan. Door het feit dat hij een Blue Ray (BD) speler heeft kunnen er spelletjes op de schijfjes geplaatst worden met enorm veel grafische details. De Sixaxis en Dualshock 3 zijn de meest gebruikte draadloze controllers voor de Playstation 3 maar je kan natuurlijk nog veel meer aansluiten op de console. Zo heb je headsets, stuurwielen, tennisraketten, golfsticks, geweren en zo verder.

Op PlayStation Pure vindt je het laatste nieuws betreffende spelletjes en nieuwigheden die uitkomen. Bovendien is er op PlayStation Pure ook een forum waar je terecht kan met eventueel vragen of waar je eventueel spelervaring kan delen.
PlayStation Pure
De PlayStation 3 kan je ook updaten. De updates zorgen ervoor dat de console in topconditie blijft qua beveiliging en mogelijkheden. Elke update heeft een nummer (versie). In het menu van je PlayStation kan je zien welke versie er momenteel geïnstalleerd is. Het updaten kan je op 2 manieren. Rechtstreeks als je PlayStation verbonden is met internet en onrechtstreeks via een USB pennetje waarop je de update bestanden gedownload hebt.
PlayStation Network
Voor het online gamen kan je je aansluiten bij het PlayStation Network (PSN). Dit is een gratis netwerk speciaal voor de PlayStation waar je kan gamen, chatten en nog veel meer. Op PlayStation Store daar en tegen kan je spelletjes en extra's downloaden, films huren of kopen en zo verder.

Nog even de sterke punten van de PlayStation op een rij.

  • betaalbaar
  • Blue Ray lezer
  • HDMI aansluiting met 1080p ondersteuning
  • ingebouwde Wi-Fi
  • webbrowser en gratis PlayStation Network (PSN)

Het enige minpunt is het ontbreken van de ondersteuning voor PlayStation 2 spelletjes.

De PlayStation 4 is de opvolger van de PlayStation 3 die waarschijnlijk in 2012 zal uitkomen. Er zijn nog niet veel details bekend maar de PlayStation 4 zou naar alle waarschijnlijkheid bewegingsdetectie gaan ondersteunen............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten