dinsdag 22 november 2011

Spelen met een knikkerbaan

Kleuters spelen graag met knikkers en het wordt pas echt leuk als ze zelf een knikkerbaan kunnen maken. In zo een knikkerbaan rollen de knikkers naar beneden en onderweg kan je de knikkers speciale hindernissen laten nemen zoals hefbomen, draaikolken, trechters, springschansen en nog zo veel meer.

knikkerbaan 1
kinkkerbaan 2
Sommige knikkerbanen bestaan uit meer dan 50 onderdelen zodat kleuters keer op keer een ander baan kunnen maken. Knikkerbanen heb je zowel in kunststof (plastic) en hout. De kunststof knikkerbanen hebben meestal leukere hindernissen. Een goede knikkerbaan moet je stevig in elkaar kunnen zetten. Het is niet de bedoeling dat de knikkerbaan uit elkaar valt als het kind een beetje onhandig het knikkertje lanceert.
houten knikkerbaan
ballenbaan voor peuters

Knikkerbanen zijn geschikt voor kinderen tot 8 jaar. Zeer belangrijk is dat je steeds goed controleert of de knikkerbaan geschikt is voor de leeftijd van je kind. Er zijn ook knikkerbanen voor peuters (kinderen jonger dan 3 jaar) maar dan zijn de knikkers eerder ballen zo groot dat de peuters de ballen onmogelijk kunnen inslikken. Deze “ballenbanen” zijn ook veel eenvoudiger natuurlijk.

Bij onze partner bol heb je een grote keuze knikkerbanen als je op zoek bent naar een geschikte knikkerbaan of ballenbaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten