zondag 20 november 2011

Zelf computerspelletjes maken met Sploder

De beste computerspelletjes worden tegenwoordig gemaakt door een werkgroep. In zo een werkgroep zitten echte programmeurs, grafische ontwerpers, geluid specialisten en zo verder. Het is dus niet meer mogelijk om in je eentje de nieuwe Crysis of Grid Racer te gaan maken.

Dit wil echter niet zeggen dat je geen eenvoudige computer spelletjes kan maken. En zelfs eenvoudige spelletjes kunnen succes hebben. Eenvoudige spelletjes kan je op verschillende manieren maken. Alles hangt af van de tijd en energie die je erin wil steken. We hadden het eerder al over de Gamemaker van YoYo games. Maar als het echt niet te moeilijk mag zijn dan is Sploder de ideale oplossing. Met Sploder kan IEDEREEN computerspelletjes maken.
Hoe pak je dit aan? Bezoek de website van Sploder en wordt gratis lid van Sploder. Eenmaal je lid bent kan je een van de 4 game makers van Sploder gebruiken. Je kan een platform spel maken, een puzzel spel, een 3D spel of een schietspel.
Kies een van de categorieën en je zal merken dat Sploder het wel heel eenvoudig voor je maakt. Je kan met behulp van een grafische interface zeer gemakkelijk voorwerpen plaatsen zoals hindernissen en muren en ander obstakels. Vijanden plaats je met een eenvoudige muisklik. Je kan je creaties zeer gemakkelijk testen en er daarna gewoon aan verder werken.

Als je eigen super computerspel dan eindelijk af is kan dit opgeslagen worden. Bezoekers en Sploder leden kunnen dan jouw spel spelen en beoordelen. Op die manier kom je snel te weten wat anderen van jouw spel vinden. Hieronder zie je onze creatie.

Versla de monsters Play Game


Make a Free Flash Game

Bovenstaand spel is gemaakt door een kind na 30 minuten proberen. Zoals je ziet, zo moeilijk kan het dus niet zijn. Proberen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten