zondag 30 september 2012

De Air Hogs RC Sharp Shooter

Air Hogs heeft een reputatie opgebouwd met zijn betaalbaar en leuk speelgoed. Herinner je de Vectron Wave, de Hawk Eye en de Zero Gravity Laser nog? Kei leuk speelgoed waar we nog regelmatig mee spelen....

Opnieuw verrast Air Hogs ons met de Air Hogs RC Sharp Shooter. Met een echte helicopter spelen is op zich al leuk en als deze dan nog echt kan schieten dan is het helemaal de max! De Sharp Shooter heeft 2 rotoren waardoor hij zeer stabiel in de lucht hangt. Deze rotoren draaien in tegenovergestelde richting. Door de rotoren te trimmen op de afstandsbediening kan je ervoor zorgen dat de helicopter stil in de lucht blijft hangen. De afstandsbediening werk met Infrarood en je richt dus best de afstandsbediening naar de helicopter. Dit stoort on echter totaal niet aangezien je de helicopter toch voortdurend in de gaten moet houden en bovendien is de helicopter gemaakt om binnen te vliegen. De helicopter kan je opladen door deze met een kabeltje aan de afstandsbediening te hangen. Opladen duurt ongeveer 30 minuten en daarna kan je ongeveer 5 a 10 minuten vliegen. In de afstandsbediening plaats je 6 AA batterijen. Je mag hier geen oplaadbare batterijen voor gebruiken aangezien deze een lagere spanning hebben.
Afbeelding gesloten verpakking Air Hogs Sharp Shooter
Air Hogs Sharp Shooter
Haal de Air Hogs Sharp Shooter voorzichtig uit zijn verpakking!

Mini RC helicopter zijn fragiel. De Air Hogs Sharp Shooter is stevig vastgemaakt in de verpakking. Kinderen zijn vaak ongeduldig en willen zo snel mogelijk beginnen spelen. Vaak gaan ze dan hard trekken om de helicopter uit zijn verpakking te halen en hierdoor kunnen ze de helicoper mogelijk beschadigen. Haal deze dus VOORZICHTIG uit de verpakking.

Handleiding voor eerste gebruik.

Eenmaal als alles uit de verpakking is zet je de schakelaar op de afstandbediening op “OFF”. Met een schroevendraaier open je de achterkant van de afstandbediening zodat je de 6 AA batterijen kan plaatsen. Zorg ervoor dat je de batterijen in de aangeven richting plaatst. Sluiten en het schroefje vastzetten en klaar is kees.
Afbeelding Airhogs Sharp Shooter in actie
Air Hogs Sharp Shooter
Vervolgens ga je de helicopter opladen. Aan de bovenkant van de afstandsbediening onder een klepje zit de kabel die je moet verbinden met de helicopter. Zorg er wel voor dat de helicopter op “OFF” staat voordat je de kabel aansluit. Daarna mag je de schakelaar op de afstandsbediening op “CHG” zetten. “CHG” is de afkorting van “charge” wat laden betekent. Tijdens het laden moet het laad lampje flikkeren en als het laden klaar is moet beide lampjes op de afstandsbediening tegelijkertijd flikkeren.

Als het laden klaar is kan je de pijltjes in de kanonnen plaatsen. Als je ze erin duwt hoor je of voel je normaal een klik. Zet de helicopter vervolgens op een vlak oppervlak in een of andere ruime kamer met zo weinig mogelijk hindernissen kortbij. Liefst ook met alle ramen en deuren gesloten. Zet nu de schakelaar op de afstandsbediening en helicopter op “ON”. Duw nu het linker hendeltje op de afstandsbediening traag en zachtjes naar boven tot dat de helicopter ongeveer 10cm van de grond komt. Probeer de helicopter op deze hoogte te houden en draai zachtjes aan de trim knop totdat je een stand gevonden hebt waarbij de helicopter nooit stil blijft hangen.

Eenmaal de helicopter getrimd is kan je leren vliegen. In een eerste stap probeer je voortdurend te landen en terug op te stijgen. Hou de helicopter op lage hoogte en probeer hem stabiel in de lucht te houden. Slaag je erin om herhaaldelijk zachtjes te landen en op te stijgen dan kan je beginnen gebruik te maken van de 2 de hendel op de afstandsbediening. Met de 2 de hendel kan je de helicopter richten en door met beide hendels te “spelen” kan je de helicopter naar voren laten gaan. Alles onder de knie? Dan je het geheime wapen gebruiken. Door op de rode knop te drukken wordt een van de pijltjes afgeschoten. Met veel oefenen kan je een van de doelen die bij in de verpakking zitten raken.

Als de batterij in de helicopter leeg is dan merk je dit doordat je de helicopter geen hoogte meer kan laten maken. Laat de batterij dan 10 a 15 minuten afkoelen alvorens je de batterij opnieuw gaat opladen.

Mogelijke problemen en oplossingen:

De helicopter reageert niet op de afstandsbediening.
- Controleer dat de schakelaar op de afstandsbediening en de helicopter op “ON” staan.
- Richt de afstandsbediening naar de helicopter.
- Zorg dat je voldoende dicht bij de helicopter staat.
- Zorg dat er geen andere IR apparaten in de kamer aan staan.
- Zorg dat er geen felle lichten in de kamer staan.

De helicopter laad niet op, beide lichtje op de controller flikkeren niet.
- Zorg dat de schakelaar op de helicopter op “OFF” staat en de schakelaar op de afstandsbediening moet op “CHG” staan.
- Controleer dat de laadkabel van de afstandsbediening naar de helicopter keurig is aangesloten.
- Vervang indien nodig de batterijen in de afstandsbediening.
- Gebruik geen oplaadbare batterijen.

De helicopter is niet controleerbaar en draait in het rond.
- Gebruik enkel de linker hendel op de afstandsbediening. Vlieg op lage hoogte en draai zeer zeer zachtjes aan de trimknop totdat de helicopter mooi stil blijft hangen. Draait de helicopter in de richting van de klok draai de trimknop dan zachtje in tegen klok richting andersom als de helicopter tegen de klok in draait.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten