maandag 24 september 2012

Een nieuwe rage : Monsuno

We kennen Pokemon, Beyblade en Bakugan. Maar nu is er ook Monsuno. Monsuno is gebaseerd op een tekenfilmserie die voor het eerste getoond werd in de Verenigde Staten in februari.
afbeelding van Monsuno Lock verpakking
Monsuno Lock
Monsuno Lock uit verpakking
Monsuno Lock
In de tekenfilmserie gaan 3 jongeren (Chase, Jinja en Bren) samen met hun Monsuno op zoek naar de vader van Chase. De vader van Chase zou de schepper van Monsuno zijn. De 3 jongeren worden vergezeld door Beyal, een monnik van de Himalaya. Volgens Beyal kunnen 5 mensen samen met hun Monsuno de wereld veranderen. En ze zijn inderdaad met 5 als ze Dax meetellen. Dax en zijn Monsuno Airswitch zijn echter niet echt geliefd. De vraag is of ze ooit bevriend zullen zijn. In de tekenfilmserie is het S.T.O.R.M (Strategic Tactical Operatives for Recovery of Monsuno) agentschap de grote vijand. Wat juist hun bedoelingen zijn is onduidelijk en hierdoor kunnen ze niet vertrouwd worden.

De Monsuno zijn actie figuurtjes die in een capsule zitten. Tijdens een gevecht laat je de capsules draaien. Wanneer de capsule botst komt het actie figuurtje uit de capsule. Je kan met Monsuno op verschillende spelen. Er zijn 3 spelregels. Naargelang de moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot intermediair en geavanceerd. De eenvoudigste spelregels zijn als volgt:

De Monsuno eenvoudige spelregels.

Doel van het spel.
Jouw Monsuno en de Monsuno van de tegenspeler hebben “Hit points”. Iedere speler probeert te winnen door ervoor te zorgen dat de Monsuno van de tegenspeler geen “Hit points” meer heeft.
Start van het spel.
Je hebt je Monsuno en een Monsuno speelkaart. Tussen de 2 spelers zorg je voor een glad speelvlak. Zorg voor een afstand van ongeveer 61 cm tussen de 2 spelers.
Bepaal wie eerst aanvaller is en wie verdediger is.
Beide spelers laten hun Monsuno draaien. De speler die zijn Monsuno het langst kan laten draaien is de aanvaller. De ander speler is de verdediger.
Het gevecht begint.
De verdediger laat zijn Monsuno draaien en direct daarna laat de aanvaller zijn Monsuno draaien. Als de aanvaller de verdediger niet raakt dan is het gevecht gedaan. Je gaat dan een nieuw gevecht starten maar de rollen worden omgedraaid : de verdediger wordt aanvaller en de aanvaller wordt verdediger.

Als de aanvaller de verdediger wel raakt en een of beide Monsumo komen uit hun capsule dan verliest de verdediger “Hit Points”. Hoeveel “Hitpoints” hangt af van de getalletjes die op de Monsuno staan die uit de capsule gekomen zijn. Noteer het aantal “Hit Points” dat de speler nog over heeft. Als de speler niet genoeg “Hit Points” meer heeft verliest hij het spel. Op de Mosnuno speelkaart vind je hoeveel "Hit Points" je hebt aan het begin van het spel

Dus als aanvaller probeer je ervoor te zorgen dat beide Monsuno uit hun capsule komen. Want dan breng je het meeste schade toe aan de tegenspeler. Na elk gevecht worden de rollen omgekeerd. De aanvaller wordt verdediger en de verdediger wordt aanvaller.

Gaat Monsuno de wereld veroveren? Aan de leuke actief figuurtjes te zien ja. Het feit dat je spelregels hebt voor beginners en meer ervaren spelers is een pluspunt. We zijn alvast enthousiast. Spinnen maar die handel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten