zaterdag 3 november 2012

Wickie de viking

Wickie is de zoon van de viking leider Halvar en zijn vrouw Ylva. Door zijn lang haar en door de stem die gebruikt wordt voor het personage denken sommige mensen dat Wickie een meisje is. Maar Wickie is wel degelijk een jongen. En niet zomaar een jongen. Wickie is zeer vindingrijk en heeft steeds een oplossing om uit de meest benarde situaties te geraken. Als Wickie aan het nadenken is dan wrijft hij steeds met zijn vinger onder zijn neus.
afbeelding van Wickie de viking
Wickie de viking
Wickie heeft veel vrienden in het vikingdorp Flake. Hij heeft ook een vriendinnetje Ylvi. Ylvi is een klein beetje verliefd op Wickie. Knud en Sven zie je voortdurend ruzie maken. Het ganse vikingdorp beleeft soms grootse avonturen. Zo ook in de film Wickie en de schat van de goden. In de film neemt Wickie de leiding van het dorp op zich nadat haar vader ontvoerd werd door Sven. Om te weten of hij erin slaagt zal je de film moeten zien.

Van Wickie zijn er niet zo veel spelletjes gemaakt maar op de website van studio 100 kan je wel een leuk spelletje spelen. Klik op onderstaande afbeelding om naar de website van studio 100 te gaan om het spel te spelen.
Wickie de viking zeeslag spel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten