zondag 10 maart 2013

Het spelletje: "Waar lijk jij op?"

Vroeger als we klein waren speelden we het spelletje "Waar lijk jij op?" Ken jij dit spelletje nog? Om dit spelletje te spelen moet je het eerst maken.

Neem eerst een stuk printpapier en vouw de hoek om. Printerpapier is immers niet vierkant en wij hebben een vierkant stuk papier nodig.

een blad printerpapier
printpapier
vierkantig maken
vierkantig maken
Neem nu het vierkantig stuk papier en plooi de 4 hoeken naar binnen.

vierkantig stuk papier
vierkantig stuk papier
hoeken naar binnen vouwen
hoeken naar binnen vouwen
Draai het geheel om en plooi de 4 hoeken opnieuw naar binnen.

blad omdraaien en hoeken opnieuw naar binnen vouwen
alles omdraaien en opnieuw
alle hoeken omgevouwd
alle hoeken opnieuw naar binnen
Nu vouw je het dicht en steek je je vingers erin. Na een beetje manipuleren komt het voor elkaar.

waar lijk jij op dichtvouwen
dicht vouwen
waar lijk jij op blanco
waar lijk jij op, blanco
Nu moet je enkel de nummers er nog op schrijven. Aan de binnenkant van elke flap schrijf je een leuk of minder leuke eigenschap. Wel een beetje beleefd blijven a.u.b.

waar lijk jij op nummeren
nummers schrijven
waar lijk jij op woordjes
woordjes schrijven
Heb je alles genummerd van 1 tot 8. Heb je onder elke nummer een leuk woordje geschreven? Dan kan je beginnen spelen. Vraag aan iemand een nummer van 1 tot 10. Open het "waar lijk jij op" zoveel keren als het gekozen nummer. Laat vervolgens de nummers aan de binnenkant zien en vraag te kiezen tussen deze nummers. Kijk wat er op de achterkant van de gekozen nummer staat en zeg dit luidop. Op het einde van de volgende Youtube clip zie je exact hoe je het spel kan spelen.


Wil je het nog leuker maken? Maak er een "jij bent verliefd op" van. Maak er 2. Op de ene schrijf je de namen van de jongens. Op de andere schrijf je de namen van de meisjes. Nu laat je om beurt een jongen een nummer kiezen op de "jij bent verliefd op" met de meisjesnamen. Daarna laat je een meisje een nummer kiezen op de "jij bent verliefd op" met jongensnamen. Dat wordt lachen en blozen!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten